Който търси, намира!

“Потърси ABSOLUT-ната форма в …” предизвиква откривателския дух и въображението

Традицията продължава! “Потърси ABSOLUT-ната форма в …” е второто издание на конкурса, посветен на световно известната форма на бутилката на шведската марка водка.

През 2006 г. България бе първата страна в света, в която се роди идеята за провеждане на конкурс, посветен на откриването на бутилката навсякъде около нас – вкъщи, на улицата, сред природата. Търсенето предизвика широк обществен и медиен интерес, а броят на изпратените снимки за по-малко от 2 месеца надхвърли 2000 броя.

Тази година идеята за търсенето на известната форма се разраства и заснемането на ABSOLUT-ни форми на бутилката с фотоапарат /или GSM/ ще бъде осъществена не само в България, но и в Румъния и Полша.

Търсачите могат да изпращат своите находки на www.absolutshape.com, а тези, които са любопитни за резултатите, могат да разглеждат галерията на същия сайт. Тя ще се обновява всекидневно с нови снимки, а между 1 и 10 юни 2007 всеки ще може да даде своя глас за най-сполучливата форма. Различното тази година е, че снимките се разпределят в 5 категории:

… ТВОЯТ ГРАД (сгради, улици, забележителности);
… ТВОЕТО ЗАВЕДЕНИЕ (интериор, атмосфера, любим барман/ка);
… ТВОЕТО ВЪОБРАЖЕНИЕ (създай я!);
… ТВОИТЕ ПРЕЖИВЯВАНИЯ (сподели най- ABSOLUT-ните);
… ТВОЯТ НАЧИН НА ЖИВОТ (професия, интереси, хоби)

Може да участва всеки, който е над 18 години и изпрати снимка, която ясно изобразява формата на бутилката ABSOLUT.

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА НАЙ-СПОЛУЧЛИВИТЕ НАХОДКИ
Компетентно жури ще отличи по пет (5) снимки във всяка категория, които най-успешно изобразяват ABSOLUT-ната форма.
А по едно (1) най-находчиво попадение във всяка категория ще определи публиката чрез он-лайн гласуване на www.absolutshape.com. Снимките, събрали най-много он-лайн гласове, ще бъдат обявени за “най-добри ABSOLUT-ни форми”.

Основен критерий за избор на журито ще бъдат автентичността на ABSOLUT-ната форма на снимката, както и творческия подход и свободата на въображението на участниците.
Достойни да разгледат, обмислят и отличат постъпващите предложения могат да бъдат единствено хора, които всекидневно търсят и създават форми:

Д-р Ильо Стоянов /пластичен хирург/
Григорий Кюлев – Гого /топ коафьор/
Паола Апси
Иван Манчев /професионален готвач/
Таня Дикова /архитект/
Мария Торнел /Мениджър Продуктови иновации/

Сподели в: