Кои са победителите в конкурса "Нов български роман"

На 21 октомври, в 12.00 ч. в книжарница Ciela Books & Music – Подлез на Ректората на специално матине ще бъдат обявени резултатите от конкурса на Издателство "Сиела" "Нов български роман".

Над 400 ръкописа участваха в първия национален анонимен конкурс. За разлика от демократичните избори, където гласовете не се мерят по качество, а по количество, работата на журито беше да търси в количеството качество. Но има автори, с които тепърва Издателството ще работи, защото са показали изключителен талант и потенциал.

"В навечерието на Деня на народните будители с радост установяваме, че имаме не само будно, но и будуващо и пишещо ново поколение."
Любен Дилов-син, автор, главен редактор, жури

"Конкурсът беше отговорност за журито, които четохме над 400 постъпили предложения. Отвъд респекта ни към усилията и показаните резултати, ние ще работим пряко с авторите и след конкурса – това ще е полезно за всички ни."
Пепа Георгиева, редактор, жури

"Радвам се, че бях част от журито в конкурса за роман на "Сиела". Още повече се радвам, че можах да прочета романи, които издаваха едно добре овладяно, професионално писане. Това ми дава основания да вярвам, че българската литература ще става все по-добра."
Амелия Личева, автор, преподавател, жури

"Усилието да прочетеш 400 опита за роман се превърна в радост от добрите идеи, които изскачаха от доста ръкописи. Дори и несъвършени, има ръкописи с огромен потенциал, и те не са малко. Радвам се, че всички бяхме единодушни за готовите текстове, които веднага могат да поемат пътя си към читателите. А темите на романите – победители съм сигурна, че ще ви развълнуват. Препоръчвам ви да ги прочетете."
Ваня Щерева, автор, жури

"Щастлив съм от огромния интерес към конкурса за анонимен роман! Радостен съм, че имаме единодушно избрани победители. Имаше и страхотни ръкописи, с авторите на които ще работим при тяхно желание. С две думи – конкурсът завърши, но четенето продължава."
Сиела – винаги в търсене на следващия разказвачески талант.
Захари Карабашлиев, автор, главен редактор, жури

Още за конкурса "Нов български роман":
Издателство Сиела обявява анонимен конкурс за публикуване на неиздаван български роман.

Първа награда
Сключване на авторски договор
Публикуване в най-голямото българско издателство „Сиела”
3000 лева първоначален авторски хонорар
Разпространение в книжарските вериги на страната
Рекламна кампания и популяризиране на автора и книгата

Втора награда
Сключване на авторски договор
Публикуване на романа в издателство Сиела
Разпространение в страната
Рекламна кампания и популяризиране на автора и книгата

Прочетете още:
Конкурс за публикуване на неиздаван български роман
Ясни са 10-те заглавия от първата част на конкурса "Нов български роман"
Близо 400 ръкописа се борят за конкурса "Нов български роман"

Сподели в: