"Когато котката я няма" с Асен Блатечки и Калин Врачански

"Когато котката я няма"  ще се играе на 16 април от 19 ч., в Бургас, в залата на НХК.

След безапелационния успех на „ объркани от любов”, „За Господ забранено”, „За мишките и хората” и  „Смях в залата” Асен Блатечки отново сяда на режисьорския стол в пиесата на Джони Мортимър и Брайън Кук "Когато котката я няма".

Историята надниква в  спалните на две семейства. Оказва се, че в едното има изобилие от секс, а в другото сериозно липсва! В едното семейство ролите на мъжа и жената са разменени, а в другото – преувеличени. Това, което ги свързва е, че всеки крие истинските мотиви на поведението си. Появяват се и две млади дами , който преобръщат живота на всички! Действието се развива в най-цветните и луди години на миналия век.

На Блатечки и Врачански партнират добре познатата на бургаската публика Карла Рахал, Елена Петрова, Мира Бояджиева и Ирена Тодорова.

Сценографията и костюмите са дело на Антония Попова, а музиката е на Христо Намлиев.

Асен Блатечки, режисьор и актьор:"Събрали сме се само приятели да си правим кефа и да се забавляваме. Образите са доста различни като натюрели от самите нас. Калин, например, е обратното на това, което е в живота. Играе един агресивно сексуален тип, докато в живота е срамежлив. Няма по-голямо удоволствие и провокация за актьора от шанса да играе нещо съвсем констрастно от него самия.”

Спектакълът  е копродукция на ДТ ”К.Величков” – Пазарджик и Театрална формация „Мелпомена” . Театралната формация е известна на Бургас, тъй като е гостувала с хитовите си постановки „Вражалец”, Досадникът” и „Големанов” и накара  бургаската публика  да се залива от смях . Приятелството , което свързва Маруся Русева от „Арт ателие” и Светлин Стоилов от Театрална  формация „Мелпомена” е причина "Когато котката я няма" да бъде представена в Бургас само месец след премиерата си в София.

Билети вече се продават на касата на и на тел. 0894/898-098

Сподели в: