"Книжарница на колела" върви по пътя на мечтата

Какво е усещането да сбъднеш мечтата си? Чувство на неземно щастие, на пълноценен живот. Така се чувства Нина Редмънд на края на книгата "Книжарница на колела" от Джени Колган (Издателство "Слънце"). Малко издадох финала, но въпреки това четенето си струва – от самото начало до края.

Разбира се, че главната героиня се страхува, колебае се, но въпреки това решава да промени живота си. И това нарежда романа в личната ми колекция от книги за промяната в живота, промяната, за която мечтаем, но която ни плаши, но на която не се съпротивляваме, а се впускаме в нея с главата напред.

След като прочетете книгата, сигурно ще се замислите дали сте доволни от начина си на живота, от работата си, от мястото, където живеете. Искате ли да правите нещо друго? Ами давайте! Толкова е вълнуващо да усетиш полета на свободата и необятните възможности на едно друго бъдеще, съвсем различно от настоящето. Нина успява, защо да не успеете и вие?

Заедно с разказа за бизнес начинанието, което може да послужи и на предприемачи, които сега навлизат в дълбоките води на собствения бизнес, в романа има и една шантава, романтична любов, разказана с много хумор, една друга любов и много, много любов към книгите. Нина живее с тях, диша с тях, цитира ги. Свързва почти всяко събитие и хората, с които се запознава, с различни литературни герои. "Книжарница на колела" е книга за книгите и за книжните хора, за безумните читатели, които ревностно четат всичко, което намерят от даден жанр или автор, за книгите, които променят животи и изкарват най-доброто от характера на всеки.

Караваната върви, колелата се въртят по пътя, а заедно с нея върви от град на град и от село на село мечтата на Нина, реална, осъществена, блестяща, носеща името

Романът ще се хареса и на скиталците по душа, на любилете на свободния живот в провинцията, сред чистия въздух, далеч от шумотевицата и стреса на големя град, на библиотекарите, на книжарите, на фермерите. Това е. Приятно четене!

ПП След това може да прочетете още, но имайте предвид, че става дума за съвсем различна история:
Как Петра Хартлиб сбъдна мечтата си за "Моята прекрасна книжарничка"

Сподели в: