Книги и изненади от "Колибри" на декемврийския Панаир на книгата 2014

На 9 декември, в Мраморно фоайе на НДК ще се състои официалното откриване на 42-рия Софийски международен панаир на книгата. Паралелно се открива и второто издание на Софийския международен литературен фестивал, който е на път да се превърне в най-представителния литературен форум у нас. Събитието обхваща изобилие от срещи и дискусии с български и чуждестранни автори, както и множество съпътстващи прояви. Фокус на фестивала тази година е творчеството на Скандинавския север.

Много нови заглавия, празнични изненади и неустоими намаления ви очакват на щанда на „Колибри“ в НДК – номер 315, етаж 3. Очакваме ви всеки ден между 10:00 и 20:00 ч.

Програма на събитията:

9 декември – среща-разговор, посветена на стогодишнината от рождението на световноизвестните аржентински писатели Хулио Кортасар и Адолфо Биой Касарес, с участие на преводачите им на български език. Организатор е Посолството на Аржентина у нас. Срещата на Сцена ет. 3 е с начален час 16:00 и продължителност 60 минути.

10 декември – представяне на писателите Александър Шпатов и Катя Атанасова от 16:30 ч. в Мраморно фоайе на НДК. Модератор: Васил Георгиев.

11 декември – гостува ни нашумялата шведска авторка Катарина Масети, очаровала публиката с хумористичния роман „Мъжът от съседния гроб“ и неговото не по-малко забавно продължение „Семейна гробница“. Срещата е с начален час 18:30 ч. в Мраморно фоайе на НДК. Модератор: Георги Ангелов.

12 декември – петък, от 15:00 ч. при Националния щанд на Румъния, Почетен гост на панаира тази година, ще се състоисреща с две от най-уважаваните имена на съвременната румънска проза – Дан Лунгу и Петру Чимпоешу, представени в каталога на „Колибри“ с романите „Как да забравиш една жена“ и „Светец в асансьора“.

13 декември – гостува ни и авторът на „В смутните часове по здрачЮхан Теорин.Срещата с новия шведски майстор на съспенса ще се състои от 17:00 ч., в Мраморно фоайе на НДК. В нея ще вземе участие и българският писател Галин Никифоров. Модератор: Светлозар Желев.

Верен на добрата традиция, екипът на издателството ще зарадва своите приятели, читатели и почитатели с превъзходна селекция от всички жанрове. Сред големите ни изненади тази година е романът, разтърсил Стария континент през 19 век – „Парижките потайности“ на Йожен Сю, който излиза на 8 декември в два тома и ще се предлага в кутия като луксозен подарък. С горещото издание на „Колосът от Маруси“ ще преоткриете Хенри Милър, чийто лют език няма аналог. Възползвайте се от възможността да закупите с отстъпка трилогията за мравките на Бернар Вербер и психологическите трилъри, които хипнотизираха света – „Алекс“ и „Невидимият пазител“. Катрин Панкол няма да ви прости, ако подминете нейните „Muchachas“, а за малчуганите сме предвидили нови, още по-вълнуващи приключения с обичайните заподозрени герои: прочутата изследователка Дора, пчеличката Мая и неуморния Николà.

В златния кош с намаленията ще намерите заглавия от гиганти на словото като Стефан Цвайг, Жоржи Амаду, Ивлин Уо, Д. Х. Лорънс и Вирджиния Улф. Формулата вече ви е известна: 1 книга за 3 лв., 2 книги за 5 лв.

Очаквайте и цяла секция четива с автограф от любимите ви автори!

Всеки читател, закупил повече от 2 книги, получава подарък – оригинална екоторбичка, а българското и английското издание на сборника #НаЖивоОтСофия на Александър Шпатов ще се продават в съпровод с безплатна бира!

Прочетете още:
Александър Шпатов: #НаЖивоОтСофия вече има двойник – #LiveFromSofia

Сподели в: