Книгите са за четене

Ето че премина и третото издание на "Донеси книга-вземи книга". На 23 януари се събрахме пак – все четящи хора, за да обменим книги. На гости дойде телевизия България он еър, която излъчи репортаж за инициативата и за четенето в сутрешните новини на 24 януари. В кафе-клуб "Влайкова" си поговорихме за зимното четене и за любимите жанрове.

Ще кажем и за някои от книгите, които се появиха на рафта и веднага изчезнаха в нечии читателски ръце – това бяха Паскал Мерсие – "Нощен влак за Лисабон", Луиз Хей – "Варвай в себе си", Калин Терзийски – "Монго и други работи", Иванела Самуилова – "Животът може да е чудо", Борис Виан – "Пяната на дните".

Ще продължим да се събираме в тази анонимна, неформална малка-гояма читателска общност, в която всеки път се включват познати и непознати лица, защото книгите са за четене, нали? А не както една дама, извън "Донеси книга – вземи книга", ме попита: "Ама какво правите с всичките тези книги – четете ли ги?".

До нови книжни срещи!

Инициатор и организатор на "Донеси книга – вземи книга" е екипът на кафе-клуб "Влайкова". Kafene.bg е медиен партньор на инициативата, една от китайските загадки на Роберт Ханс ван Хюлик.

Повече за инициативата:
Инициативата за свободна размяна на хубави книги "Донеси книга – вземи книга" се провежда всеки месец в кафе-клуб "Влайкова".
Правилата са ясни – не се изисква регистрация, всеки може да дойде, като донесе 1-2-3 стойностни книги и си вземе нови, същото толкова на брой. Бройката донесени-взети оставяме всеки сам да си следи.

Участието е безплатно. Не се разрешава продажба на книги, както и реклама на отделни заглавия. В размяната участват предимно съвременни автори, стойностни книги, а не просто такива, от които искате да се оттървете, тъй като от миналата среща останаха много класически автори и стари книги, които никой не пожела да вземе. Можете да донесете и детско-юношеска литература. Всички невзети книги ще бъдат запазени за следващата размяна.

Отзвук от предишните ни срещи:
Разни мисли за книгите и четенето
Води ли четенето до писане?

Сподели в: