Книга описва тайни от Орфей до Ванга

Премиерата на „BG ТАЙНАТА. От Орфей до Ванга“ ("Апостроф") премина на 29 февруари в София при голям интерес. Автор на книгата е режисьорът Стилиян Иванов, а за нея говориха известната психотерапевтка и астроложка Оксана Хорват-Станчева, авторът Стилиян Иванов и редакторът Драгомира Иванова.

„С нетърпение прочетох книгата на моя приятел Стилиян и с радост открих, че има толкова много ценни съвети в нея. Познавайки автора от години, мога да ви уверя, че той не просто описва житейската философия на духовните ни учители, но той я изповядва и живее. С личния си пример Стилиян ни предава мъдростта на вековете и ни показва, как можем да интегрираме знанието и познанието в собствения си живот. Изповядвайки тези знания и събирайки ги в книга, той ги предава като безценен подарък към хората и всеки от нас трябва да продължи делото му и да предаде мъдростта нататък”, каза Оксана.

Авторът Стилиян Иванов изрази радостта си от големия интерес към книгата и благодари на издателство „Апостроф“ за идеята да събере заветите на духовните учители на България в книга. „Думите са голямо богатство, което ние често пилеем, а възможността да предам нашето духовно наследство и мъдростта на древните цивилизации на хартия, ме направи истински щастлив“, сподели режисьорът Стилиян Иванов.

Редакторката Драгомира Иванова определи книгата като „училище по живот“ и благодари на автора, че е имала възможността да се докосне до този духовен и мистичен свят и да извърви заедно с него пътя към духовното.

Сред гостите на премиерата бяха представители от всички сфери на българския обществен и културен живот – журналисти, издатели, режисьори, хора на изкуството. Подарък към всички тях беше специално подготвено видео към книгата с интересни откъси от филмите на режисьора Стилиян Иванов, посветени на древните цивилизации и духовните учители на България.

„BG ТАЙНАТА. От Орфей до Ванга“ е първата кино-книга на българския пазар, която събира знанието на велики хора и цивилизации, обитавали земите ни и разпространили своите духовни ценности и съвети. Книгата описва двайсетгодишния опит и срещите на автора Стилиян Иванов с хора и идеи, проповядвали своето учение и вярата в безсмъртието на човешката душа. Книгата разкрива духовните послания на траките, запознава ни с великия певец и учител на човешката душа – Орфей, води ни в мистичния свят на дервишите и ни дарява с хилядолетното им знание. Авторът ни среща с големия лечител на България Петър Димков и с неговата дъщеря Лили Димкова, с феномените Преподобна Стойна, Вера Кочовска и с пророчицата Ванга, като ни подарява техните духовни завети към хората.

Голямата ценност на книгата е нейното практическо приложение – в нея се съдържат полезни съвети за живота, здравето, любовта, приятелството, богатството както и отговори на въпросите за човешкото съществуване и безсмъртието на човешката душа.

Сподели в: