Книга на оптимиста/песимиста

– Вярвам във висшата почтеност на всичко – казал оптимистът.
– Глупостта е основната градивна единица на вселената – отвърнал песимистът.

Дали оптимистът е отнесен мечтател? А песимистът – само едно мрънкало? Дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна?
Брилянтно съставена, "Книга на оптимиста/песимиста" предлага изобилие от аргументи и за двете страни във вечния спор. Разнообразните теми се простират от приключения до скука, от гениалност до политика, от изкуство до спорт.

И ако си мислите, че това е книга по популярна психология – грешите! "Книга на оптимиста/песимиста" е забавен, хитроумен и ободряващ сборник с две лица.
Две книги в едно книжно тяло – истинско вдъхновение за оптимиста и действаща противоотрова на всеки песимист! Идеален подарък за всичките ви познати – от най-безгрижния веселяк до най-мрачния черногледец!
"Книга на песимиста" е за хората, които винаги очакват най-лошото. Ако се притеснявате, че има вероятност метеорит да удари Земята, най-вероятно ще се насладите – ако това е правилната дума –  на песимистичната половина на тази книга. Съставена от стотици черногледи факти, поговорки и цитати, тя ще донесе утеха на всеки мрачен реалист, който вярва, че светът отива по дяволите.
Ако сте оптимист, не се отчайвайте! Просто обърнете книгата! Препълнена с вдъхновяващи цитати и карикатури, "Книга на оптимиста" е за всеки утопист, убеден, че светлото бъдеще е зад ъгъла – без да споменаваме, че 80 % от населението вярва, че е по-добър шофьор от останалите.
Така че независимо дали сте оптимист, или песимист, в тази "двулика" книга има по нещо за всекиго от вас.
Перфектната компания за всяко настроение!

Найъл Едуърти & Петра Кремзи
КНИГА НА ОПТИМИСТА
Спътник в ентусиазма

"Дори усещането, че живееш, е достатъчно голяма радост."

"Книга на оптимиста" е жизнерадостна колекция от мъдри мисли, любопитни факти и крилати фрази, с които откриваме красотата на живота и които ни карат да го обичаме. Тази книга ще ви вдъхновява, пленява и забавлява, докато посрещате с радост и ентусиазъм утрешния ден. А и фактът си е факт – оптимистите са по-здрави, по-щастливи и по-богати! Чухте ли това, скучни мърморковци?!

Найъл Едуърти е всепризнат автор на двайсет книги, което го прави герой в очите на много хора по целия свят. Според критиците е въпрос на време той да обере всички литературни награди и да стане милиардер и виден филантроп. И накрая да прекара старините си на тропически остров, заобиколен от пищни красавици.

Петра Кремзи има зашеметяваща кариера – организира изложби, издава списания, редактира книги, пише сценарии… и така прави света по-пъстър. Благословена с деца, тя живее в идиличната провинция. И е убедена, че утре всичко ще бъде още по-прекрасно. Петра често напомня на приятелите си, че денят без усмивка е като ден без слънчева светлина.

Корична цена: само 14 лв.! 🙂

Найъл Едуърти & Петра Кремзи
КНИГА НА ПЕСИМИСТА
Спътник в самосъжалението

"Животът е състояние, в което трябва много да понасяш и на малко да се радваш."

"Книга на песимиста" е мрачна колекция от мъдри мисли, любопитни факти и крилати фрази, които ни отварят очите за житейските неволи. Тази книга е сигурен помощник в борбата срещу онези, които тръбят, че животът е хубав и ни очаква светло бъдеще. Нека затворим устата на заблудените веселяци!

През изминалото десетилетие Найъл Едуърти едва свързва двата края като писач на половин работен ден. Той постоянно разочарова измъченото си семейство и двамата си приятели, като прекарва дните си в студен гараж, пишейки безсмислици на стария си компютър. А най-великата му творба "Животът е огромен гаф" все още е недовършена.

След като години наред се е трепала за неблагодарни работодатели, Петра Кремзи се сблъсква с ужаса на средната възраст. Тя живее в затънтено село заедно с вечно мрънкащите си деца. Когато не се занимава с досадната домакинска работа, Петра се подготвя за мига, в който ще прати всичко по дяволите.

Корична цена: цели 14 лв.! 🙁

Страници: 464
Издава: ИК ЕРА

* * *

Прочетете още:
Законите на Мърфи – наопаки

Сподели в: