Книгата "Излаз на Адриатика" ще бъде представена в Унгарския на 15 април

За книгата:
"Името ми е Бонд. Джеймс Бонд." Казал шпионинът. И направил плонж в морето." – така започва романът на унгарската писателка Илдико Ловаш. Само че става дума не за кой да е Джеймс Бонд, а за Душко Попов от Бачка, един от най-успешните двойни агенти през Втората световна война.

За авторката:
Илдико Ловаш е родена в Суботица. Завършва специалността "унгарски език и литература" в Университета в Нови Сад. От 1998 г. е главен редактор на унгарското литературно списание Üzenet (Послание). Занимава се с писане и литература от 1994 г., когато излиза първият й сборник с разкази "Мастилница". Оттогава публикува книгите "Другата история" (1995), "Голтаци в историята" (2000), Via del Corso (2001), "Излаз на Адриатика" (2005), "Испанската годеница" (2008). Носител е на литературните награди "Карой Сирмаи" (1995), "Безереди" (2005) за романа "Излаз на Адриатика" и др.

Унгарският културен институт ви кани на представянето на книгата "Излаз на Адриатика" на 15 април, сряда, от 18.00 часа в конферентната зала на Института (ул. Аксаков 16). Ще присъстват авторката, преводачката Юлия Крумова и издателят Мартин Христов. Книгата ще бъде представена от Андриана Спасова, откъси от книгата ще прочете актьорът Веселин Мезеклиев.

Сподели в: