Класика и джаз под звездите в Античния театър в Пловдив на 16 юни

Валсове, Барок концерт по теми от Бийтълс, филмова музика и някои от най-популярните джаз парчета ще прозвучат на 16 юни в изпълнение на Васил Петров и Софийската Филхармония. Концертът под диригентството на Любка Биаджони ще се състои в Античния театър в Пловдив от 20:00 часа.

Програмата на съботната концертна вечер включва още: увертюри към оперитеКармен” и „Прилепът”, маршовете на Йохан Щраус, мелодии на Енио Мориконе, песните “My way”, “Can’t take my eyes off of you”, “Killing me softly”, “Something” и много други, по оркестрация на Ангел Заберски-син, Румен Тосков и В. Спасов.

„Това е една чудесна възможност да покажем на хората, които досега не са докосвани от магията на класическата музика, колко достъпно и прекрасно е нашето изкуство. Много от големите световни оркестри, както и Софийската филхармония, редовно правят такива концерти, които са по-леки и доставят удоволствие на хората. А и Античният театър в Пловдив е една наистина уникална сцена, където с удоволствие ще музицираме и ще се насладим на някои от най-популярните класически и джаз парчета.”

Любка Биаджони

Идеята за този подарък за пловдивчани и гостите на града е на Мall Пловдив, които раздават безплатни билети за всички желаещи в самия магазин.

Още на Kafene.bg:

Любка Биаджони застава на диригентския пулт в изпълнение на кантата „Александър Невски”

Операта „Травиата” подарък за българските жени

Сподели в: