Клайдерман с обновена програма за Варна

С всеки ден нараства интересът към концерта на Ричард Клайдерман във Варна. Най-продавани са най-евтините и най-скъпите билети, като тези от 30 лв. са вече на изчерпване. Принцът на романса, който идва по покана на агенция “Елит мюзик”, ще изнесе своя втори концерт в морския град в Двореца на културата и спорта на 14 декември.

След изключителния успех на първото си гостуване Клайдерман ще зарадва почитателите на лиричното пиано с обновен репертоар. В него освен чувствената “Балада за Аделина”, изстреляла го в звездна орбита, ще присъства много филмова музика. Ще прозвучат интерпретации на музикални теми от филмите “Titanic”, “Harry Potter”, “Love Story”, “Don’t Cry For Me Argentina”, “The Day You Loved Me”.

Звездният французин е подготвил и букет мелодии от репертоара на Стиви Уондър, сред които изпъкват “Sir Duke”, “Isn’t She Lovely” и “Superstition”. Ще чуем и негов аранжимент на Симфония в синьо от Гершуин.

На сцената на зала „Конгресна” Клайдерман ще излезе с Класик ФМ М-тел оркестър и с френския перкусионист Даниел Чамполини. Той ще застане пред установка с 24 ударни инструмента, сред които бонгоси, конги и вибрафон.

Роден през 1961 година в Ница, Франция, Чамполини от малък е закърмен с музика – израснал е в семейството на кабаретни артисти, учи шансон и джаз, а същевременно получава и диплома по перкусии от Парижката консерватория. По-късно специализира вибрафон в Бъркли Колидж в Бостън – най-голямата независима музикална академия за съвременна музика в света.

Когато Даниел навършва 19 години, световноизвестният френски диригент и композитор Пиер Булез го взима в своя оркестър, където младият Чамполини свири на премиерите на “Sur Incises” и “Répons”, а по-късно участва и в студийните им записи. Като камерен музикант Чамполини е свирил с известните пианисти Пиер-Лоран Аймар и Маурицио Полини, изнасял е концерти с Шарл Анзавур и Мишел Льогран. На джаз сцената е импровизирал заедно с Мишел Портал и Антоан Ерве.

Билети за концарта на Клайдерман във Варна могат да се купят на касата на Двореца на културата и спорта и в мрежата на „Ивентим БГ” в цялата страна – магазините „Германос”, магазините „Пикадили”, „Техномаркет”, „Офис 1 суперстор”, „На тъмно”, „Пъблик”, бензиностанции OMV, както и в интернет от www.eventim.bg .

Схемата с местата в залата може да се види на адрес:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/ricard-kladerman-barna-dvorec-na-kulturata-i-sporta-282838/performance.html

Сподели в: