Клайдерман празнува във Варна 40 години на сцената

Морската столица става част от Световното турне на Принца на романтичното пиано. Днес стартират продажбите на билети. Само до 10 април организаторите пускат извънредни Великденски промо билети – early birds – с 10 лв. по-ниски от номиналните.

Една от най-обичаните в България мега звезди – Ричард Клайдерман, включи Варна и София в световен тур, който в рамките на две последователни години преминава през Европа, Азия и Америка и отбелязва 40 години бляскава сценична дейност. В чест на юбилея легендарният французин издаде и двоен диск с 40 от най-популярните си композиции.

На първи декември в Двореца на културата и спорта Принцът на романтичното пиано ще дойде с най-доброто от най-добрите си програми – тоталните хитове, които докосват сърцата на публиката по цял свят по неповторимо нежния начин, който е единствено негова запазена марка.

Ричард Клайдерман е един от съвременните музиканти, които промениха отношението към пианото със своя New Romantic стил. Той се събужда известен преди 40 години след изпълнението на „Балада за Аделин” и благодарение на своя талант, трудолюбие и творчески идеи успява десетилетия наред да се задържи на върха като най-популярния пианист на планетата. До момента има над 90 милиона продадени албума, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска.

Виртуоз на белите и черни клавиши, Ричард Клайдерман умее с финес да окуражава публиката да мечтае и я води из един бленуван свят на любов и красота, срещите с който правят всеки човек поне малко по-добър.

Рицарят на романтичното пиано наскоро завърши много дълго и изключително успешно турне в Китай, а българските му концерти във Варна и София следват гастролите в Бразилия, Япония, Белгия и Русия. Оганизатор на концерта в София е Кантус Фирмус, а във Варна Елит Проджектс Мениджмънт. Фин, деликатен, артистичен и с искрящо чувство за хумор Ричард Клайдерман подготвя за всяко свое гостуване в България музикален комплимент към почитателите си тук. В последното му гостуване публиката остана запленена от неговата интерпретация на „Хубава си, моя горо“.

Организаторите на концерта от Елит Проджектс Мениджмънт стартират продажбите на билети от днес. Само до 10 април феновете ще могат да се снабдят с early birds билети – с 10 лв. по-ниски от номиналите. След това цените ще скочат на редовните си нива от 35 до 85 лв. Билети могат да се купят от Двореца на културата и спорта и от партньорската мрежа на Eventim в цялата страна – бензиностанции OMV, Office1Superstore, книжарници Orange и Български пощи и онлайн от: www.eventim.bg

Промоутърът Мария Кондова коментира безпрецедентната стартова промо акция: „За нас е чест най-записваният пианист на всички времена да празнува заедно с варненската публика. Очакваме на концерта и почитателите на романтичното пиано от цяла Североизточна България. Обнадеждаващо е, че в последните години варненци промениха своите навици за планиране и все по-често предпочитат да си запазят рано и на по-добра цена място за най-търсените събития в нашия град. Затова и предлагаме специално предимство на най-запалената и предвидлива публика. Очаква ни един прекрасен концерт, готвим се за него с високопрофесионално озвучаване, подобно на това, което осигурихме наскоро за концерта на Найджъл Кенеди. Нямаме търпение да посрещнем отново най-финия и деликатен голям артист, когото Варна обича – Ричард Клайдерман.“

Сподели в: