Клавирно дуо Антония Йорданова и Иван Кюркчиев ще свирят във Варна

Клавирното дуо Антония Йорданова и Иван Кюркчиев на 22 декември от 18 часа ще изнесат концерт на два рояла в Градската художествена галерия във Варна. Пианистите са поканени от Ивона Недкова.

 Дуетът Антония Йорданова – Иван Кюркчиев е музикално явление с четири златни ръце. Определят ги като “художествено ядро с богата звукова палитра”. Синхронът между двамата изпълнители превръща събитията с тяхно участие в празник за сетивата – нещо, което ще почувстват всички гости на събитието. Младите пианисти са лауреати на редица български и международни конкурси и са участници в много музикални фестивали.

Изключителните им качества като солисти са усъвършенствани в класа на проф. Боян Воденичаров в Кралската консерватория в Брюксел. Музикалната програма на събитието включва: Моцарт – Соната за две пиана – KV 488, Равел – Испанска рапсодия – четири ръце, Рахманинов – Сюита – фантазия за две пиана оп.5, Шостакович – Концертино за две пиана оп.94. Художествените представяния на Ивона Недева са индивидуален проект, който обединява изключително качествени изпълнители, разнообразна програма и раздвижена атмосфера на концертните събития.

Следващото събитие е планирано за края на януари 2011 г. – Музикална приказка за арфите на Анжела Маджарова с участието на Диляна Георгиева, сопрано. Очакваме ви с желание и чаша вино на първия концерт от поредицата – Клавирно дуо Антония Йорданова – Иван Кюркчиев в Градската художествена галерия, 22 декември, 18 часа! Закупуване на билети – на място.

Вижте още:
Два концерта барокова музика

Сподели в: