Китаристът на Deep Zone “укроти” Лейди Би

След като заедно със своите колеги спечели българския конкурс за “Евровизия 2008”, китаристът на Deep Zone – Любомир Савов ще атакува и тазгодишното издание на надпреварата, но без групата. Новият му псевдоним е JuraTone, а за вокалните партии на парчето си Chance To Love You, той се е спрял на скандалната певица Lady B. Изпълнението бе одобрено от специалната комисия на “Евровизия” и се класира за полу-финала на конкурса.

“Песента Chance To Love You има различно звучене от музиката, която правя с Deep Zone, затова компанията стартира за мен солов проект, с нов псевдоним, с нови музиканти. Разбира се, зад парчето стоят продуцентите от Deep Zone Records, тъй като са едни от най-влиятелните у нас и са доказали професионализма си”, споделя JuraTone.

Според него първата му песен е изключително музикантска и е издържана в любимия му фънки/соул стил, като впечатление правят и уменията на китариста на шестте струни на любимата му Ibanez GB 10. Вокалите на Lady B пък я представят в съвсем ново амплоа – тук тя със сигурност може да бъде наречена “българската Ейми Уайнхаус”. Саундът на парчето е в популярния напоследък “vintage” соул-поп от 70-те г.

“Да, когато чух за първи път крайния вариант на песента, казах на Lady B – Момиче, ти си българската Ейми Уайнхаус! Освен, че Chance To Love You е в почти същия жанр, то и Lady B доскоро бе една от най-скандалните певици у нас. Мога да кажа обаче, че в студиото успяхме да я “укротим”, поне за едно парче”, показва чувството си за хумор китариста.

В записа участва и известният джаз саксофонист Петър Момчев (Alto & Tenor sax). Всички китарни партии са записани от JuraTone, като солото е изсвирено на специалния  George Benson модел  Ibanez GB 10. Записът е осъществен и миксиран в студиото на Deep Zone  Records,  а мастера на трака е направен в чужбина.

Успоредно с новия си проект, JuraTone продължава да работи съвместно със своите колеги върху новите музикални проекти на Deep Zone Project като изпълнител, композитор, аранжьор и диригент.

Целта на продуцентската компания при създаването на индивидуални проекти на членовете на Deep Zone Project е да се покаже многообразната музикална палитра и възможности на групата.

Песента на JuraTone & Lady B можете да чуете в плейъра в официалния сайт на Deep Zone на адрес: http://deepzoneproject.com/about/maestro-savov/

* * *

Вижте още:
“Баницата на Deep Zone” напусна пределите на България
Deep Zone & DJ Balthazar с англоезично видео на “Welcome To The Loop”

Сподели в: