Китаристът на ТОТО Стивън Лъкатър идва в София

Известният китарист на рок групата ТОТО – Стивън Лъкатър пристига в България за свой концерт. Брилянтният музикант, носител на пет награди "Грами" ще зарадва рок феновете със своя концерт в Sofia Live Club на 24 юли (петък) 2009г. от 22.30 часа. Билетите за концерта ще бъдат пуснати за продажба на 4 юни в мрежата на Тикетпро.

Стивън Лъкатър

Стивън Лий Лъкатър се нарежда сред най-добрите китаристи в света, оставил огнена следа в световната музика с удивителната си кариера в една от най-великите групи на планетата – Тото. За почти 30 години на сцената, той издава шест солови и седемнадесет албума заедно с Тото, а също композира и записва безброй хитове за големи артисти като Брайън Мей, Питър Сетера, Дон Хенли, Майкъл Джексън, Пол Маккартни, Лайънъл Ричи, Стиви Никс, Ерик Клептън, Джордж Бенсън, Род Стюърт и много други. Стив Лъкатър е носител на пет награди Грами като композитор, аранжор и продуцент и над тридесет пъти е номиниран за престижната награда.

В края на 80-те Стив Лъкатър започва своята самостоятелна кариера и през 1989г. издава първия си солов албум „Lukather”, който се радва на голям успех. Следват „Candyman” (1994), „Luke” (1997), носителят на Грами „No Substitutions” (2001), записан съвместно с Лари Карлтън и „Santamental” (2003).

Последният соло продукт с марката Лъкатър – „Ever Changing Times”  излиза през 2008г. Той е олицетворение на брилянтния музикален усет, безспорен композиторски талант и уникални вокални заложби на Стив, което предлага вълшебно емиционално пътешествие за всички ценители на стойностната музика. В албума участват като гост музиканти някои от най-близките колеги и приятели на Стив Лъкатър – Ейби Лабориел Джуниър, Джозеф Уилямс, Стив Прокаро, Трев и Тина Лъкатър, Бил Чамплин, Лени Кастро

Сподели в: