Китаристът на "Омега" на разходка в нощна София

Китаристът на "Омега" Дьорд „Елефант“ Молнар пристигна вчера у нас, цели четири дни преди концерта на легендарната унгарска рок банда на 14 май в зала 1 на НДК. Музикантът е планирал няколко срещи с представители на унгарската общност в България.

Молнар е заявил желание да обиколи нощна София, като е помолил няколко свои приятели, живеещи в столицата да го разведат из отбрани заведения и ресторанти, разказаха организаторите.

„Последно свирихме в България в началото на 80-те, а оттогава са минали почти три десетилетия. Любопитен съм да видя как се е променила държавата ви от началото на демократичните промени. Казаха ми, че София вече уверено се нарежда сред големите европейски столици и аз с удоволствие ще направя една по-дълга разходка из града“ сподели Молнар.

Колегите му от Омега ще се присъединят към него в късния следобед на 13 май, за да направят генерална репетиция за дългоочаквания от всички фенове на унгарските рок ветерани концерт на 14 май в зала 1 на НДК.

Музикантите ще представят материал от последния си студиен албум “Omega Rhapsody”, но ще наблегнат най-вече на златните си хитове, между които задължително  „Момичето с перлените коси“, което е и най-популярната композиция на групата за всички времена.

Концертът на Омега на 14 май в зала 1 на НДК е част от Унгарската седмица (12-17 май) по случай европейското председателство на република Унгария тази година.

Акцентите от програмата са още гостуването у нас на симфоничния оркестър от Будапеща „100-те Цигански цигулки” на 13 май в зала 1 на НДК и спектакъла на „Унгарския Lord of the Dance" Presidance на 15 май в зала 1 на НДК.

Организатори на Унгарската седмица са АРТ БГ и „Програмата“ с подкрепата на Посолството на република Унгария и Унгарския културен институт.

Наред с трите големи концерта в рамките на Унгарската седмица ще се проведат следните съпътстващи прояви:
12 май – Откриване на Унгарска кулинарна седмица – хотел Шератон, 19 часа
12 май – Откриване на изложба „Явления“ с творби на българо-унгарски живописци – Унгарски културен институт, 18 часа
16 май – Среща на унгарски писатели, Унгарски културен институт, 18 часа
17 май – Концерт на Ангела Тошева с творби на Ференц Лист по случай 200-годишнината от рождението му, зала 9 на НДК, 19.30 часа.
 

Вижте още:
Спечелете билет за 100 цигански цигулки

Сподели в: