Китарен уъркшоп с Антонио Форчоне в рамките на фестивала "Джаз Плюс"

На 16 март от 17:00 ч. в София Лайв Клуб (в НДК) ще се проведе уъркшоп с британския китарист Антонио Форчоне. Уъркшопът е отворен за китаристи без ограничение на възрастта, срещу такса от 30 лева (20 лв за ученици и студенти). Заявки за участие се приемат на info@jazz-plus.com до 14 март, таксата се заплаща на място.

Антонио Форчоне разчупва конвенционалните рамки на китарното изпълнение, като вплита африкански, испански и бразилски елементи в своята импровизирана и силно мелодична музика, а неговият необикновен перкусивен подход към китарата произвежда звуци, които никой не е подозирал, че може да се получат от този инструмент. Според самия Форчоне, който е работил с музиканти като Чарли Хейдън, Трилок Гурту и Джон Маклафлин, споделянето на опит между музиканти е едно от най-важните неща за израстването на един артист.

"Форчоне притежава свобода на експресията, която не може да бъде стилово ограничена; може да го потърсите в музикалния магазин под етикета "джаз" или "уърлд" музика, или "акустична" музика …или просто "гений", заявява за него Джейн Брейс от Обзървър.

Антонио Форчоне гостува в България за участие в програмата на фестивала "Джаз Плюс" с концерти в София на 15 и 16 март, Варна на 18 март и Бургас на 19 март.  Подробна информация за програмата на фестивала, видео и аудио материали, както и фотографии за пресата има на сайта на фестивала – http://fest.jazz-plus.com. Билети за концертите от фестивала "Джаз Плюс" се продават в мрежата на Тикет Плюс и онлайн на www.ticketplus.bg.
Участието на британските артисти в програмата на фестивала Джаз Плюс се осъществява в партньорство с Британски съвет България по програма „Нови творби, нови публики”.

 

 

 

Сподели в: