Кирстен Кърни и Язур Стровоз пресъздават "Градът на блокчетата"

Майнкрафт, обикновена компютърна игра за изграждане на конструкции от блокчета или световен феномен, завладял въображението на милиони почитатели.  Книгата съдържа изключителни пейзажи, сътворени от майсторите на играта, както и инструкции „стъпка по стъпка“ как да ги направите сами. Тук ще откриете 36 необикновени проекта – съвременни мегаполиси, древни цивилизации, фантастични царства и футуристични конструкции. За първи път тези необикновени светове са събрани в книга. Съветите обхващат всички нива на сложност при планирането и създаването на градската среда. Това е единственото ръководство, което показва не само строителната технология в Майнкрафт, но също така и художественото съвършенство при създаване на собствени необикновени светове. Подгответе се за невероятния свят на Майнкрафт без значение дали вече имате опит в конструрирането или обмисляте изграждането на първия си Дом.  

Името Майнкрафт е добре измислено, защото цялата същност на играта се свежда до копаене и измайсторяване. Чупите и свързвате блокчета, като по този начин създавате различни неща. Блокчетата са кубчета, които изобразяват кал, камък, дърво, руди или вода. Играчът може да ги изкопае от генерирания свят, в който пристигне, когато стартира играта.
Базовата концепция е пусната публично като незавършена игра от шведския програмист Маркъс Персън – Ноч на 17 май 2009 година.
Първоначално този креативен режим е нямал точна цел или ръководства за него. Играчите просто чупели блокчета и ги използвали за построяването на нови сгради…! От играчите зависело изцяло какво ще направят за себе си.

След няколко споменавания в геймърската преса през септември 2010 г., напливът от играчи стана толкова голям, че сървърът на Майнкрафт крашна (разпадна се). Тогава Ноч направи играта безплатна, с идеята да компенсира участниците. Но в резултат на това броят на новите играчи, вписващи се всеки ден, още повече нарасна.

С шестнайсет милиона играчи, регистрирани още преди официалната премиера, когато най-накрая излиза през ноември 2011, Майнкрафт се превръща във феномен и печели много награди. Играта става рекламен хит и реализира продажби на 54 милиона копия.

Сподели в: