Кирил Харалампиев показва своите "Градски пейзажи"

Кирил Харалампиев открива своята изложба "Градски пейзажи" на 18 септември 2008 г. в галерия-книжарница "София Прес", съобщиха оттам. В нея са включени творби, правени през последната година специално за пространството на галерията. Темата за градския пейзаж провокира автора и мотивира търсенията му, представени в тази колекция от голямоформатни, предимно абстрактни живописни платна.

Идеята за града е преоткрита чрез изграждане на пластични образи, резултат от осмислянето на реални обекти. Те взаимодействат в различните композиционни структури, някои от които, строго геометризирани, с чисто живописната тъкан на картината.

По-далеч от повърхностното наподобяване и по-близко до структурната същност на действителността и процесите в нея – от контраста на различните живописни петна, през тънкия полутон, до чисто пастелното звучене – всичко това е дефинирано чрез разнообразни фактури и рисувателни техники е в основата на всяка картина. И част от общия  „градски пейзаж”.

Изложбата продължава до 12 октомври 2008 г.

Кирил Харалампиев
е роден на 27 август 1981 година в София. През 2006 г. завършва като магистър специалност “живопис” в Националната художествена академия. Член е на СБХ. Негови творби са собственост на частни колекции в страната и чужбина.

Сподели в: