Кинофестивалът "Филмови нощи във Филипополис" се открива днес в Пловдив

Десетото юбилейно издание на кинофестивала "Филмови нощи във Филипополис" се открива довечера в лятно кино "Орфей" в Пловдив. В продължение на 18 дни ще бъдат реализирани 36 прожекции, които ще са всяка вече от  21:15 часа  и от  23:30 часа.

От 20:30 часа довечера ще започне програмата по откриването, подготвена от латино танцьорите от денс студио "Салса де Куба".  Официалната програма ще предшества прожекцията на филма "Любов по време на холера" по романа на колумбийския писател, носител на Нобелова награда за литература – Габриел Гарсия Маркес.

От 23:30 часа е прожекцията на френския кинохит "99 франка" по романа на Фредерик Бегбеде. В този луд и забавен филм Октав е истински господар на вселената. Той работи като копирайтър за най-голямата рекламна агенция в света. Къпе се в пари, момичета и дрога. Две събития обаче ще преобърнат живота му – любовна връзка с красива служителка на агенцията, и среща, на която трябва да продаде реклама на могъща компания. Октав се оплита във всичко това. Дали ще успее да избяга от златния затвор…?

Сподели в: