Кинопремиера на "Контражур" с музика на Котарашки

На 21 май, от 19.30 ч.в  Дома на киното ще се състои премиерата на късометражния филм „Контражур”.

Режисьори: Калоян Патерков и Вал Тодоров
Сценарист: Вал Тодоров
По идея на Калоян Патерков
Монтаж: Вал Тодоров
Оператор: Михаил Боевски
Продуценти: Демиургия (Вал Тодоров), КОМАР ФИЛМ (Михаил Боевски) и
Калоян Патерков

Музика: Котарашки

Участват: Иво Желев, Силвия Станоева („Икар" за дебют през 2013-та за спектакъла „Клер Мадам Соланж"), Пламен Манасиев, Иво Аръков, Диляна Назърска, Мия Александрова и др.

Жанр: еротична драма
Времетраене: 30 мин.

Историята на млад фотограф, който обича приятелката си, стария аналогов фотоапарат и филмите на Дейвид Линч и Уон Кар Уай. Той е убеден, че чернобелите снимки, които прави и сам проявява, разкриват по-дълбоките пластове на реалността. Герой във филма е и Градът (София). Град, който влияе на протагониста по един особен и дори плашещ начин. Улиците, поезията на протестите, актовата фотография, огледалата и сексът се превръщат в канава за изповед и екзистенциални въпроси. Подобен на лабиринт, „Контражур” изненадва очакванията на зрителите. Наистина ли героят е лудо влюбен в приятелката си, както твърди? Дали сериите му от черно-бели снимки отразяват реалността правдиво? Или са изкусна конструкция на измамен монтаж? Филмът отдава почит на фотографията и мислителите на ХХ век.

„Контражур” е независим нискобюджетен филм създаден от авторите на алтернативния проект „България, тази вечна ерес", излязъл премиерно през миналата година и чието разпространение предстои.

Сподели в: