Киномания 2014 в НДК започва – 10 щастливци ще гледат горещите хитове безплатно

Разговор и автографи с екипа на „Потъването на Созопол” за най-върлите фенове

Невероятни изненади очакват публиката на „Потъването на Созопол”, с който официално ще се открие 28-то издание на Киномания – на 13 ноември в зала 1 на НДК от 19.00 часа. Всеки билет участва в томбола, с която може да спечели някой от трите пакета с билети за 10, 15 или 20 филма или 1 двойна покани за две от най-хитовите предложения в програмата – „Магия в полунощ” на Уди Алън или „Принизяването” с участието на Ал Пачино.

Освен възможността да спечелят награда, зрителите ще могат и да вземат автограф, както и да зададат въпросите си на екипа на филма, веднага след прожекцията. „Потъването на Созопол” спечели две отличия на фестивала „Златна роза” във Варна – за най-добър сценарий – на Ина Вълчанова и Костадин Бонев, както и за най-добра актриса – на Снежина Петрова. В продукцията участват и Камен Донев, Стефан Вълдобрев и Васил Гюров.

В центъра на историята е един архитект, 10 бутилки водка и завръщане към потъващ град в търсене на изгубената надежда. Филмът, по думите на режисьора Костадин Бонев е за „нашето живеене, за нашите вини”.

Киномания 2014 започва на 13-ти и ще продължи до 30-ти ноември. Близо 60 заглавия с най-доброто от световните кинофестивали ще покаже тазгодишното издание. Ексклузивни прожекции ще има в София, Варна и Пловдив.

Билетите са в продажба на касите на НДК на цени от 8, 10 и 12 лв. Всички прожекции от детската филмова програма в зала 1 са безплатни за децата, за родителите цената е 5 лв.

Прочетете още:
Вечни детски филми в НДК на Киномания 2014

Сподели в: