Киномания 2011 – допълнителни прожекции на най-посещаваните филми

Организаторите от Киномания 2011 предвиждат допълнителни прожекции на най-посещаваните филми от програмата си поради огромния зрителски интерес към тях.

Още два поредни уикенда – на 26 и 27 ноември, и на 3 и 4 декември, ще се превърнат в празник за най-малките кинозрители и техните родители.

Прожекциите на 8-те филма за деца в зала Люмиер отново ще са безплатни благодарение на подкрепата на Фондация Америка за България. Отново ще важи и изискването за предварително ангажиране на места за тях от Билетния център на НДК – зрители ще се допускат до запълване на капацитета на залата.

8 са детските филми на Киномания 2011 – 4ри анимационни и 4-ри игрални. В селекцията са: „Бялото лъвче”, „Големият мечок”, „Жаби кекерици”, „Приказки от джунглата”, „Тайният свят на Ариети”, „Това е Лола!”, „Чебурашка” и „Гласът на орела”.

На 25 и 26 ноември ще има допълнителни прожекции на още два филма от програмата на фестивала. Това са „Учебник по любов"  на Джовани Веронези с участието на Робърт де Ниро, Моника Белучи и Микеле Плачидо, и шедьовърът на Ларс фон Трир „Меланхолия” с Кирстен Дънст, Шарлот Генсбур, Кийфър Съдърланд, Джон Хърт, Александър Скарсгард и др.

Сподели в: