Киномания Презареждане продължава с прожекции в сряда вечер

Киномания в сряда вечер” е инициативата, с която филмовият фестивал ще зарадва зрителите в София и след края на програмата си за 2011, преместен за 21 ноември. Всяка сряда вечер в зала Люмиер на НДК ще има прожекции на стойностни заглавия, а началото им ще бъде дадено с рубриката „Ново българско кино”.

Първата прожекция от „Киномания в сряда вечер” е на 23 ноември. Тя представя хитовия филм на Владислав Карамфилов – Въргала „Операция шменти капели”, с режисьор Иван Митов. В хумористично-ироничния разказ за българския преход можете да видите Август Попов, Джони Пенков, Джеки Стоев, Захари Бахаров, Христо Шопов и др.
Седмица по-късно, е представянето на "Островът" на Камен Калев. В него участват Летисия Каста, Туре Линдхарт, Любен Дилов-син, Бойка Велкова, Руси Чанев и др. Филмът не може да бъде сложен в рамки, нито определен жанрово, но заслужава вниманието ни, защото поставя много важни за съвремието ни въпроси – за принципите и бариерите, за конфликтите и вътрешното прераждане, за освобождаването от страха…

На 7 декември е прожекцията на касовия български филм „Love.net” – дебют за режисьора Илиян Джевелеков. В него участват Христо Шопов, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева и др. Сюжетът му е базиран върху истински истории за любовните изживявания в интернет, събрани в популярен сайт за запознанства.

Още един силен български филм ще бъде показан от „Киномания в сряда вечер” – това е режисьорският дебют на Иван Владимиров и Валери Йорданов "Кецове", с участието на: Филип Аврамов, Иван Бърнев, Валери Йорданов, Васил Драганов и Ина Николова. Лентата вече има и награди – 2 от Московския кинофестивал, включена беше и в състезателната програма на фестивала в Карлови вари. И този филм има за основа истинска история – на шестима млади хора, които бягат от големия град и неговата действителност. Дали ще успеят да живеят по собствени правила предстои да видим, ако гледаме „Кецове” по начина, препоръчан от една от най-големите му почитателки Джералдин Чаплин – със сърце!

На 21 декември е прожекцията на „Лора от сутрин до вечер”, дело на режисьора – Димитър Коцев (Шошо). В него участват Милена Николова – Миленита, Христо Петков, Димо Алексиев и Ива Гочева. Филмът е едно необичайно приключение в големия град, което ни разказва за странните преживявания на Лора – бизнес дама на тридесет и няколко, необвързана, падаща си по купони и имаща тайфа верни приятели.

С какво ще ни изненада „Киномания в сряда вечер” след Коледа, ще разберете от сайта ни http://kinomania.bg/.
Междувременно стана ясно, че заради големия интерес към филма от Киномания 2011, „Опасен метод: Фройд и Юнг” (A Dangerous Method) на Дейвид Кроненбърг, ще има една допълнителна негова прожекция. Тя ще бъде на 21 ноември от 19 ч. в зала Люмиер.

Сподели в: