Керамични съдове, пана и облицовки показва Младен Баделски

От вчера, 23 март, до 10 април 2010 г. Младен Баделски показва своята керамична изложба – съдове, пана и облицовки – интериорни и екстериорни. Изключителен талант и безспорен новатор, Младен Баделски се занимава с керамика от девет години и има няколко изложби зад гърба си. Роден е в Пловдив, през 2000 г. получава музикалното си образование в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в града. Само година по-късно, в търсене на нови изразни средства за своите идеи, той бива привлечен от керамиката като и остава верен и до днес.

Арт Галерия "Анима" е домакин на първото самостоятелно представяне на Баделски в такъв формат. Включените произведения доказват неговия различен поглед и израз в керамиката. Оригинални и въздействащи, творбите на пловдивския талант разширяват представите ни за съвременна художествена керамика.

През годините, Младен Баделски опознава тънкостите на занаята абсолютно самостоятелно и доказва природата си на експериментатор като открива разнообразни техники, водещи до богатство и своеобразие на решенията. Изработва както керамични съдове и пана, така и облицовки за интериор и екстериор. В творбите му се открива функционално съдържание и художествено значение, за постигане, на които умело използва възможностите на керамиката.

Вижте още:
Студенти от НБУ показват творби в изложба "Керамика"

Сподели в: