Катрин Хейгъл е вечната шаферка в 27 сватби““

От 4 април по кината вече можете да гледате филма "27 сватби"

Катрин Хейгъл, която по-рано тази година беше „Позабременяла” в хитовата комедия на Джуд Ептоу и грабна награда Еми® за ролята си на доктор по хирургия в „Анатомията на Грей”, влиза в образа на момичето, което цял живот е било в ролята на шаферка, но никога в тази на булката в романтичната комедия „27 сватби” на сценариста от „Дяволът носи прада”. Историята се върти около Джейн (Хейгъл),  ковто е една идеалистична, романтична и напълно безкористна жена…присъстваща целогодишно на сватбени церемонии и чийто собствен хепи енд не ви вижда никъде на хоризонта.  Но когато по-малката й сестра Тес завладява сърцето на шефа на Джейн – в когото тя тайно е влюбена – Джейн започва да преосмисля живота си на „вечната шаферка”.

Джейн винаги е обгрижвала всички останали, но не и себе си. Целият й живот е подчинен на това да прави другите щастливи и доказателство за това е пълният й гардероб с цели 27 шаферски рокли. Но една незабравима вечер, когато Джейн успява да прескочи между две сватбени тържества в Манхатън и Бруклин,  Кевин (Джеймс Марсдън) става свидетел на това нейно изключително постижение,– той е журналист, който осъзнава, че публикуването на история за тази жена, пристрастена към сватбени церемонии, е ключът към успешна кариера в журналистиката.

Джейн влиза в сблъсък с циничната натура на Кевин, който осмива всичко, което тя смята за ценно в живота. За да усложни още повече перфектния живот на Джейн, се появява нейната по-малка сестра Тес (Малин Акърман). Тес мигновеноз спечелва сърцето на шефа на Джейн Джордж (Едуард Бърнс) и вербува сестра си, която винаги й е угаждала досега, да планира сватабата й с Джордж. Но чувствата на Джейн към Джордж довеждат до шокиращи разкрития… и може би до началото на нов живот за Джейн.

„27 сватби” е завършекът на една забележително успешна година за Хейгъл, чийто възход към  звездния успех започва с награждаването на изпълнението й в единот най-нашумелите сериали, „Анатомията на Грей”, и продължава със зашеметяващата й роля в „Позабременяла”. Когато продуцентът на „27 сватби” Джонатан Гликман вижда кадри от комедията на Джуд Апътоу, той мигновена почувства, че Хейгъл „е наистина поразителна и че притежава страхотна енергия”. Гликман и съ-продуцентите Гари Барбър и Роджър Бърнбаум, които са партньори в  Spyglass Entertainment, са въ ввъзторг, когато Хейгъл казва „Да!” на „27 сватби”.

Хейгъл открива много заинтригуващи черти в своята героиня Джейн. „Като всеки човек, Джейн се гордее с нещата, които наистина умее да прави”, отбелязва Хейгъл. „Очевидно й харесва да бъде шаферка, но Джейн взема това твърде насериозно, тъй катп се съобразява преди всичко с желанията на другите, като се лишава от мигове, в които може да натрупа скъпи спомени за себе си. Тя просто играе второстепенна роля в сюжета на собствения си живот”.

„Наистина се възползвах от възможността да изиграя образ, който е забавен и очарователен, но едновременно с това притежава и своите недостатъци – всичко, което може да се желае в един комедиен образ”, допълва Хейгъл.  „Допада ми този тип комедия и беше истинско удоволствие да проследя колко далече може да стигнем с хумористичнте нотки в нея. През цялата си кариера съм чакала точно тази роля”.

Алин Брош МакКена, която написва оригиналния сценарий за „27 сватби” и адаптацията за ключовия комерсиален успех на „Дяволът носи Прада”, описва сагата на Джейн „като закъснялото порастване на една жена, която открива нещата, които трябва да промени в себе си, за да премине от ролята на вечната шаферка в статута на булка”.

    

Сподели в: