"Като трохи на прозорец" на сцената на Младежки театър

Пиесата разказва историята на Евелин Мейра (Станка Калчева), чиято кариера и личен живот са разрушени от въздействието на алкохола. След опит за лечение на своя проблем тя се завръща обратно в Ню Йорк, решена да започне нов живот. Нейните приятели Тоби (Силвия Лулчева) и Джими (Светослав Добрев) се опитват да бъдат близо до нея, но и те самите са ангажирани със собствените си мисли и дела. Ситуацията се заплита емоционално и когато се появяват персонажите на Поли – нейната дъщеря (Рая Пеева) и на Лу Танър (Петър Дочев) – бившия й любовник. Но какъв е финалът? Дали всеки от персонажите ще успее да излезе от капана на собствените си пороци и ще промени себе си или те ще се превърнат в един безкраен порок – предстои да разберем в увлекателната комедия на Нийл Саймън.

Режисьор е Малин Кръстев. Участват: Станка Калчева, Силвия Лулчева, Рая Пеева, Петър Дочев, Светослав Добрев, Севар Иванов.

Авторът на пиесата, Нийл Саймън, е един от най-популярните американски драматурзи. Носител е на наградата "Пулицър" за "Изгубени в Йонкърс" (1991), на три награди "Тони" и три номинации за "Оскар" за най-добър сценарий. Първата му постановка, превърнала се в хит на Бродуей през 1963г., е "Боси в парка" – поставяна многократно и у нас, заедно с други безценни негови пиеси – "Странната двойка", "Добрият доктор", "Глупаците", "Слънчево с гръмотевици". Той е и единственият жив драматург, на чието име е кръстен театър през 1983г. на Бродуей (Neil Simon Theatre New York). Неговата пиеса "Като трохи на прозорец" с оригинално заглавие The Gingerbread Lady е публикувана през 1970г. и играна на Бродуей в Playmouth Theatre.

Сподели в: