Карлос Саура гост в Дом на киното

Kато реверанс към зрителите и по повод гостуването на големия испански режисьор Карлос Саура в България, Домът на киното организира ретроспектива с пет негови филма.

На 15 юни, събота, от 18.30 часа Карлос Саура ще представи филма "СТРЕЛЯЙ", създаден през 1993 г. с участието на Антонио Бандерас и Франческа Нери.

Прожекцията ще бъде част от специалната програма София Филм Фест за учащи с вход свободен за ученици и студенти.

Останалите заглавия в панорамата на Карлос Саура са изключителните документални филми "ФАДО"(2007), с номинации за Европейската филмова награда и награда Гоя за документален филм, както и "ФЛАМЕНКО" (2010). В програмата можете да видите още "ИБЕРИЯ" (2005) – носител на наградата Гоя за операторско майсторство и "АЗ, ДОН ЖУАН" (2009) с номинация за Европейската филмова награда за сценография.

Карлос Саура ще получи почетната степен DOCTOR HONORIS CAUSA на Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" на специална церемония в аулата на академията в петък, 14 юни, от 14.00 часа.

За следващия ден в програмата му е предвиден Майсторски клас с анализ на филма "КАРМЕН", отново в аулата на НАТФИЗ с начален час 10.00, като и двете събития са отворени за публика.

Информация за програмата на ретроспективата на Карлос Саура в Дома на киното може да открите тук http://domnakinoto.com/index.php?page=cinemas&id=7&city_id=25

Сподели в: