Капан за мишки от Александра Маринина

Очаквайте от 1 октомври на книжния пазар новата книга на Александра Калинина "Капан за мишки". Издава ИК "Хермес".

Авторката:

Руската кримикралица Александра Маринина е продала над 37 млн. екземпляра от романите си по света, което я превръща в най-издавания и най-продавания руски автор днес. Истински феномен! Според рейтинга, публикуван във вестник “Книжное обозрение”, произведенията на Маринина постоянно заемат от три до пет първи места.

Безспорният талант на авторката е признат и извън граница. Книгите й са преведени на 25 езика. Самата Маринина обяснява успеха си, казвайки: Онова, което ми е интересно и ме вълнува, се оказва интересно и важно за много хора.

За постиженията си в областа на литературата писателката получава не една награда.
През 1995г. Александра Маринина е наградена от Министерството на вътрешните работи в Русия за най-добро произведение за работата на руската милиция (за романите й “Смърт заради смъртта” и “Игра на чужд терен”, издадени от ИК “Хермес”).

През 1998г. на Международния панаир на книгата – Москва Александра Маринина е избрана за писател на годината” като автор, чиито книги през 1997г. са били най-продавани.
През 1998г.  Маринина става лауреат на премията на списание “Огонек” в номинациите “Успех на годината”.

За книгата:

Според капитана от милицията Игор Дорошин за извършените престъпления има възмездие. За да помогне на приятеля си, чийто баща навремето е бил затворен в психиатрия за убийствата на шест деца, Игор се захваща с разследване на делото. Въпреки че от този случай са изминали много години, той успява стъпка по стъпка да докаже, че осъденият е бил обвинен несправедливо. В хода на разследването се научава за нови убийства, изнудвания, измами… Участниците в извършените някога престъпления все още са живи – и бизнесменът Аргунов, и висшият чиновник Ситников, и бившият милиционер Забелин, и писателката Истомина… Пружината на капана, наречен живот, се навива, за да се разпусне неумолимо и да раздаде всекиму справедливост

История, която увлича читателя в сложния механизъм на разгадаването на престъпления…

Отзиви:

„Огромните тиражи на детективските романи на Александра Маринина се разграбват мигновено, което фактически я превръща във властелин на милиони умове“.
                                                 Списание „Культ личностей“

„Изключителна писателка, авторка на десетки криминални романа, тя създава герои, които се превръщат в любимци на читателите“.
                                                                                       в-к “Мир новостей”

Цена: 9,95 лв
Обем: 495 стр.

Сподели в: