Канят филми на "Златния ритон" – фестивалът за българско документално и анимационно кино

Започна приемът на филми "Златния Ритон" – ХХ-тото издание на фестивала на българското документално и анимационно кино.

Юбилейното издание на фестивала ще се проведе от 16 до 22 декември 2013 г. в Пловдив. Този форум е единственото място, където през годините се показва цялата продукция на тези два вида кино, създадена както с помощта на държавата, така и от независими продуценти и висши учебни заведения.

Филмите трябва да не са показвани на предишното издание на фестивала през 2012 г.        

В рамките на ХX Фестивал на българското документално и анимационно кино “Златен ритон” ще бъдат включени:  

  • две конкурсни програми (за документално и за анимационно кино);
  • юбилейна ретроспективна програма "Златен ритон", представяща подбрани заглавия измежду наградените със "Златен ритон" филми през годините – от първото издание на фестивала през 1975 г.  
  • допълнителни информационни програми.       

Националният  филмов център, който е основен организатор на събитието, ще се постарае да покаже  максимално голям  брой от филмите,  получили «Златен ритон» през годините както в Пловдив, така и в столицата и в други градове. Така юбилейното издание на фестивала ще достигне до най- голям брой зрители в цялата страна.         

Прожекциите, както всяка година, ще се проведат в залите на Новотел  "Пловдив", в кино "Лъки синема", галерия "Тракарт" и др.

Както на място след прожекциите, така и на специалните пресконференции на следващия ден ще се състоят срещи и разговори с авторите.  

 Срокът за заявка на филм е 18 октомври 2013 г. 

Сподели в: