Канал Бг Поп на Радио Бинар на БНР навършва 1 година

БГ Поп е канал за българска поп и рокмузика, който стартира на 6 август 2012. Нелеката задача за дигитализирането от лентов носител на огромния фонд с българска музика, с който разполага БНР и 24-часовото ù ротиране в канала, има Здравко Петров – музикален редактор, който от години следи процесите в развитието на българската популярна музика и е един от малкото професионални изследователи на жанра в България.

В канал БГ Поп можете да чуете уникални записи с българска музика от 50-те години до днес, голяма част от които записани в Първо студио на БНР. С обособяването на отделни тематични блокове като: “Избрано от „Златният Орфей“, „Избрано от българския рок“, „Рожден ден“, "Новопостъпили записи във фонда на БНР" и други, каналът става все по-атрактивен за всички почитатели на българската музика.

В процес на разработване е виртуален музей на българската поп и рокмузика, в който ще можете да разглеждате в реално време богат снимков архив, запечатал изключително важни моменти от  историята на българската популярна музика. За да се информирате още, следете официалната страница на БГ Поп във Фейсбук.

Сподели в: