Кампания Моето Черно море

По повод 31 октомври – Международния ден на Чeрно море се организира Кампания “Моето Черно море”. Инициатори на Кампанията са Община Бургас, Общински детски комплекс – Бургас и Фондация “Зеленият Бургас”.

В рамките на Кампанията се предвижда да се проведат следните мероприятия:
Почистване на плажната ивица на гр. Бургас под наслов “Чист морски бряг”. Акцията ще се проведе на 31.10.2007г. от 10.00 часа, сборен пункт- площадката пред Моста. Организатори Фондация “Зеленият Бургас”, Община Бургас и Общински детски комплекс – Бургас.

Кампания “Моето Черно море” – изпращане на послания до  Президента на Р. България, Народното събрание, Министерство на околната среда и водите  и Министерски съвет. Мероприятието е част от международна кампания за опазване на Черно море. Посланията ще се напишат от учениците, участници в почистването на плажната ивица на 31.10.2007г. от 10.00 часа. Организатори Фондация “Зеленият Бургас” и Община Бургас.

Дискусия с децата от Детския парламент на тема “Екологични проблеми на Черно море”.
Дискусията ще се проведе в МКЦ на 30.10.007 г. от 14.00 часа. Организатори Бургаски младежки парламент, Фондация “Зеленият Бургас” и Община Бургас.

Раздаване на листовка “Черно море – съдба и бъдеще” сред гражданите на Бургас на 31.10.2007г. от 12.00-14.00 часа по ул. “Богориди” и ул. “Александровска”. Организатор Общински детски комплекс – Бургас.

Радиопредаване на клуба по журналистка, посветено на Международния ден на Черно море на 31.10.2007г. в 15.00 часа по Радиовъзел – Бургас. Организатор Общински детски комплекс – Бургас.

Откриване на изложба с творби на деца, участвали в II Национален конкурс за рисунка и фотос “Морето не е за една ваканция”. Събитието ще се състои на 31.10.2007г. от 17.00 часа в МЦК. Организатори Общински детски комплекс – Бургас.

Ден на отворени врати в Басейнова дирекция за Черноморски регион Бургас.

Учредяване на Еко-клуб към Природо – научен музей на 31.10.2007г. от 15.00 часа в сградата на Природо – научния музей. Организатор “Регионален музей”, гр. Бургас.

В Истанбул през 1996г министрите на околната среда на България, Румъния, Украйна, Грузия, Русия и Турция подписват Стратегически план за действие за възстановяване и опазване на Черно море, и 31 октомври е обявен за Международен ден на Черно море.

Вече 11 години гражданите от Черноморските държави се обединяват и демонстрират своята убеденост, че усилията на правителствата за подобряване на екологичното състояние на Черно море и крайбрежието трябва да продължат.

Вече 11 години и гражданите на Бургас се включват в честването на Международния ден на Черно море и показват своята убеденост, че всеки човек има важна роля за опазването на нашето море.

Сподели в: