Кампанията за паметник на Георги Калоянчев

От 21 юли започна мащабна общоградска инициатива за изграждане в Бургас на скулптура на любимия на няколко поколения българи актьор – бургазлията Георги Калоянчев.

Общината вече е определила място на скулптурата – пред Летния театър в Морската градина.. Височината й ще бъде в реалния ръст на актьора. В Бургаската художествена галерия е изложена малка статуетка, показваща как ще изглежда голямата скулптура. Георги Калоянчев е изобразен в костюм и с театрална маска в едната си ръка, която току-що е свалил от лицето си и в поклон пред любимата си публика след поредното представление.

Участващите в реализацията на този проект се обединиха „С любов за Бургас“ да бъде символичното име на тази обща инициатива. Идеята на организаторите е тяхната съвместна дейност и добро партньорство да продължи и за в бъдеще за реализацията на други значими общоградски инициативи.

За автор на проекта е избран друг велик български творец, чиито творби са символ на творческия гений – Георги Чапкънов – Чапа.

За реализацията на проекта са нужни около 80-90 хил. лева. Средствата ще бъдат събрани чрез дарения, като са предвидени различни общи инициативи – музикални концерти, театрални постановки, благотврителени спортни турнири.

Дарение може да направи всеки, който пожелае да помогне тази кауза да се превърне в реалност, като се включи в инициативите, дари средства към откритата банкова сметка или в специалните дарителски кутии.

Дарителска сметка: BG65FINV91501316228913

Програма на кампанията  „С любов за Бургас” – ,,Обединени за Калоянчев":

29.07 – Благотворителен плажен волейболен турнир, централен плаж Бургас

30.07 – Благотворителен плажен волейболен турнир, централен плаж Бургас 

07.08 – Благотворителен Концерт ,,Фолклор" – ОП ,,Летен  театър" Бургас

30.08 – Благотворителен Концерт – ОП ,,Летен  театър" Бургас

Сподели в: