Камен Донев с нова премиера – „АМАЗОНКА”, на сцена „Сълза и смях"

„АМАЗОНКА” прави алюзия с концертите за класическа музика, в които един изпълнител свири известен композитор. Албена Колева представя компилацията, която съм направил от шест мои пиеси: монолозите от „Амазонка”, „Ловджийка”, миниатюрата „Финална борба”, три сцени от „Самолетът беглец” и две сцени от пиесата „Карнавал”.Откъсите са специално подбрани за нея, защото носят силен емоционален, женски заряд и са фокусирани върху женската чувствителност и обаяние.
Убеден съм, че Албена Колева заслужава това внимание от моя страна, понеже е чудесна актриса, дълбока, интуитивна, смела и вече безразсъдна, което смятам за основно актьорско качество.
В представлението ще видите основните моменти от житейския път на една жена.Нейните мечти, любови, страсти, борби и съкровености.
Най – хубавото е, че те са с чисто сърце.Раждат се и си отиват спонтанно, без да натрапват каквото и да било.
Разбира се останалите актьори са не по – малко важни…Без тях просто нищо не може да се получи: Стоян Алексиев, Теодор Елмазов, Пламен Пеев, Вяра Табакова играят персонажи, с които главната героиня се сблъсква. Без тях ние няма да я видим както трябва, защото тя се оглежда в тях.
Благодаря на Елена Иванова за чудесната сценография и костюми и на Румен Цонев за музиката към спектакъла.
Благодаря и на Гео за професионалната операторска работа.

Камен Донев
автор и режисьор

Сподели в: