Камен Донев ни разсмива във "Възгледите на един учител за народното творчество"

Представлението на Камен Донев, което предизвика истерия по улиците и опашки пред касите за билети, ще се играе на деня на лъжата и шегата в НДК. Най-голямата ни концертна зала ще посрещне известния актьор и неговата публика на 1 април 2009г.

Спектакъл с песни и танци, импровизации и примери от живота е описанието на забавното представление, но едва ли Камен Донев ще се задоволи само с това. По-вероятно е дълго време след представлението да имате мускулна треска на корема от смях, тъй като Донев е доказано лекарство за тъжни лица.

Още интересни събития от програмата на Национален дворец на културата за дните от 30 март до 4 април 2009г.:

30 март, понеделник/31 март вторник
Централна сграда от 10.00 до 19.00 часа –  Тридесет и второ специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане СТРОЙКО 2000 – пролет  2009 год.,с участието на 750 фирми
Отворено за посетители всеки ден от 10.00 до 19.00 часа,  до 31 март 2009г.

1 април, сряда
Зала 1 от 19.00 часа –  "Възгледите на един учител за народното творчество"  – представление на Камен Донев
Темата, с която се занимава Камен Донев е: преоткриването на народното творчество и широкото му прилагане в ежедневието за подобряване здравето, работоспособността, общуването и почивката на хората. Народните песни и танци могат да помогнат за справянето с житейските несгоди, стреса, самотата, скуката, проблеми с двигателно-опорния апарат, умората, негативните емоции, общуването. Както и да се приложи в целия диапазон на работната седмица, двата почивни дни и отделеното време в личен план.

Хореограф: Ивайло Иванов;
Аранжименти: Дани Милев;
Музикални картини: Камен Донев, Кирил Добрев;
Консултанти по фолклор: проф. д-р Димитрина Кауфман, акад. Николай Кауфман, Цвети Радева

2 април, четвъртък
Зала 1 от 19.00 часа –  "Възгледите на един учител за народното творчество"  – представление на Камен Донев

АРТГАЛЕРИЯ НДК от 18.00 часа – Откриване на изложба – костюми на ЛИРА ГРАБУЛ – Македония
Отворено за посетители от 11.00 до 19.00 часа

Младежки клуб от 19.00 часа – премиера  – „ОГРИЗКИ ЖИВОТ” по „Буре барут” от Деян Дуковски
Режисьор – Валерий Пърликов

3 април, петък
Зала 1 от 19.00 часа – Концерт-спектакъл “София – древна и млада” по повод 130 години от обявяването на София за столица на България

4 април, събота
Зала 1 от 19.00 часа – Концерт по повод 50 години от създаването на хор “Планинарска песен” от именития диригент и композитор Филип Аврамов

Зала 3 от 19.00 часа –  Уникално музикално шоу в подкрепа на последния проект на музикантите от Блуба Лу, озаглавено "Quadrotopia" 

Константин Кацарски от Блуба Лу:
"Този квадрофоничен концерт е уникален, защото подобно шоу не е правено досега в България"
Ще има  пет различни сцени, а необичайното в техническо отношение е инсталирането на специална съраунд система 4.1 или с други думи – 4 канален звук плюс бас център. Системата е микс от модерната 5.1 DVD система за домашно кино и квадрофоничните разработки на Алън Парсън (Alan Parson) за концерти на Pink Floyd през 70-те.

Сподели в: