Камен Донев играе благотворително своя моноспектакъл за кампанията „Приказка без край… Чудото си ти!“

В дните преди Коледа Радио Magic FM кани на театър!  Поканата е специална, защото театралното представление ще бъде изиграно от Камен Донев в подкрепа на дарителската инициатива "Приказка без край… Чудото си ти!".
На 19-ти декември от 19 часа Държавен музикален и балетен център – София  ще посрещне зрителите на моноспектакъла "Възгледите на един учител за народното творчество". Средствата от продажбата на билетите ще бъдат предоставени в помощ на Специализираната болница за деца с онкохематологични заболявания – София.

Автор на "Възгледите…" е самият Камен Донев. В постановката актьорът се изявява и като певец, неуморен танцьор, хореограф и режисьор. В спектакъла са преплетени умело фолклор с коментари и интерпретации от съвременния ни живот, които карат публиката да се превива от смях през цялото време, докато трае представлението. Народното творчество е творчество, което се създава от народа. Разбирането на автора е, че така наречения народен творец заучава, помни, изпълнява, но също така той трябва да интерпретира, фантазира и обогатява основно с любов и от все сърце да предава на своите наследници обогатеното. Важното обаче е, че в народното творчество никой не иска да развали направеното, а обратното – да го направи по-хубаво.
Темата, с която Камен Донев ще ни занимае на 19-ти декември е преоткриването на народното творчество и широкото му прилагане в ежедневието за подобряване здравето, работоспособността, общуването и почивката на хората. Народните песни и танци могат да помогнат за справянето с житейските несгоди, стреса, самотата, скуката, проблеми с двигателно-опорния апарат, умората, негативните емоции, общуването.

Благотворителното представление на „Възгледите на един учител за народното творчество“ на Държавния музикален и балетен център е на 19-ти декември, неделя от 19 часа. Билетите са в продажба на Касата на бул. „Васил Левски“100.

Сподели в: