Камелия Тодорова с концерт на 26 април

Камелия Тодорова и Живко Петров Трио представят концерта "A Song for You" на 26 април. С него една от най-изисканите дами на българския джаз ще вземе участие във фестивала Sofia Jazz Peak.

На 26 април, заедно с музикантите от Живко Петров Трио (JP3), тя ще изпълни любими джаз стандарти, блус и поп хитове, както и някои от своите най-популярни песни, с които остави трайна следа в българската музика. Аранжиментите за глас и джаз трио са подготвени от Живко Петров. Концертът ще се състои в зала "България" от 19:30 часа и е включен в програмата и на "Европейски музикален фестивал" 2017.

Камелия Тодорова работи с Живко Петров още от 2001 година, когато записва с него джаз албума "Перли". Пет години по-късно тя създава с триото на Живко Петров соул албума Feels Like, а през 2007 г. го представя на акустичен концерт в Зала 2 на НДК. Сега за първи път Камелия Тодорова ще работи по джаз репертоар с изявените музиканти  от триото – Живко Петров (пиано), Веселин Веселинов – Еко (бас) и Димитър Семов (ударни). Амбицията на певицата е тази програма да бъде записана за албум.

Концертът "A Song for You" ще е първата ѝ изява в акустичната зала "България" и се провежда няколко седмици след националното ѝ турне, по време на което двамата с Живко Петров се представиха на клубни сцени в София, Пловдив, Варна, Шумен, Габрово и Велико Търново.

В репертоара на концерта двамата музиканти са подбрали някои от най-прочутите джаз песни, а също и по-малко познати композиции от американската певческа традиция, които никога не са били изпълнявани на живо у нас. Класическите мелодии са присъствали в репертоара на Били Холидей, Ела Фицджералд, Сара Вон, Нина Симон и други.

В концерта влизат и популярни песни на техните съвременни наследници Маделин Пейру и "Бийтълс". Ще бъдат представени с нов поглед едни от най красивите авторски песни от репертоара на Камелия Тодорова, които я утвърдиха през годините на българска сцена.

С темите за любовта, чудесата в живота и щастливите случайности, с находчиви текстове и запомнящи се мелодии, всички те са вдъхновявали цели поколения и винаги звучат актуално.

Билетите за концерта "A Song for You" на 26 април са на цени от 15 до 30 лв. и са в продажба на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България". Онлайн продажба – Ticketsbg.com. 

Фестивалът Sofia Jazz Peak се организира за първи път през 2003 г. Негова основна цел е да бъдат представени на българската публика най-интересните изпълнители на съвременния джаз и други близки до него стилове. Концепцията на фестивала се опира на максималната свобода в дефиницията за джаза. Повечето от гостуващите музиканти са изпълнители от световна класа. Сред тях са Ал Жеро, Джордж Бенсън, Маркъс Милър, Мейсио Паркър и други, както и много български майстори на джаза като Милчо Левиев, Камелия Тодорова, Христо Йоцов, Теодосий Спасов, Ангел Заберски и др. През 2015 г. Sofia Jazz Peak бе отличен със сертификат за качество "Европейски фестивал" от платформата "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа" на Европейската комисия и Европейската фестивална асоциация.

Сподели в: