Калуди Калудов в ролята на Каварадоси в Пловдив

На 18 март, от 19.00 часа почитателите на оперното изкуство ще могат да видят спектакъла на операта „Тоска” от Пучини на сцената на Концертна зала, Пловдив. Режисьор на постановката е Иванка Далийска, художник на декорите и костюмите Мария Трендафилова. Калуди Калудов ще се превъплъти в една от най-ярките си роли – на художника Каварадоси. Тенорът стотици пъти е изпълнявал тази роля по най-големите световни сцени, а публиката го е връщала многократно на бис след арията на Каварадоси „E lucevan` le stelle…” в трето действие. Незабравимо ще остане неговото юбилейно честване на сцената на Софийската опера, когато три пъти изпълнява тази ария под нестихващите аплодисменти на софийската публика. Най-хубавите спомени на певеца са свързани и със спектаклите на операта „Тоска”, в които пее с българската оперна дива Анна Томова-Синтова ( в Щатсопер „Унтер ден Линден”), с Нели Миричою, Алесандра Марк и др.

На 18 март в ролята на Тоска ще дебютира Анна Дитри, а в ролята на Скарпия ще пее любимецът на публиката баритонът Нико Исаков. Ученикът на големия български бас Никола Гюзелев Орлин Невенкин ще видим за първи път в ролята на Анджелоти. На диригентския пулт ще застане италианският диригент Лучано Ди Мартино, който през последните години е постоянен гост-диригент на Хамбургската Щатсопера. Лучано Ди Мартино има пристрастно отношение към музиката на Пучини. Диригентът обича и работата си с младите изпълнители и търпеливо успява да ги въведе в сложната музикална партитура. И все пак споделя, че когато Калуди Калудов е на сцената всичко се променя – певецът създава творчески конфорт и превръща спектакъла в истинско духовно преживяване.

На 19 март, от 19.00 часа предстои още един спектакъл на операта „Тоска” с участието на великолепното сопрано Линка Соянова – в ролята на Тоска, Ивайло Михайлов ще дебютира в ролята на Каварадоси, Ростислав Пеев – за първи път в ролята на Скарпия и Делян Славов – Анджелоти. Диригент Лучано Ди Мартино.
Цени на билетите: 8, 10, 15, 20 лева.

Билети на касата на Концертна зала, площад „Централен” №1, Пловдив, тел. 032 62 55 53
On-line http//www.eventim.bg, http//www.ticketsbg.com, http//www.ticketstream.bg

Сподели в: