Калин Вельов ще пее на Коледния Салса Бал

И тази година традиционният Коледен Салса Бал ще подари на любителите на латино ритмите един динамичен ден с шоу програма, уъркшопове, представления, концерти и парти. За седми пореден път в началото на зимата страстни танци ще разгорещят атмосферата в столицата, обещавайки щуро настроение и южноамерикански градуси. Коледната салса фиеста се организира от BG Salsa Fiesta Team с подкрепата на Столична община и  ще се проведе на 4 декември в зала 3 на НДК.

Специален гост на Бала ще бъде Джони Васкес, спечелил си заслужено титалата „принцът на салсата”. Заедно с братята си Франсиско и Луис, Джони е известен и като създател на „L.A. салса стила”.  Той е автор на хореографиите на Марк Антъни за няколко негови мащабни проекта. Публиката обожава Джони не само заради уникалния му танцов талант, а и заради певческите му умения. Той е и изпълнителят на супер популярното латино парче „Baila Rumbero” и има издадени два албума със свои песни. На Коледния Салса Бал Джони Васкес ще пее на една сцена заедно с бандата на Калин Вельов TUMBAITO. Групата е основана от талантливия перкусионист преди около 4 години като салса формация и включва 10 музиканти. Преди това в рамките на пет години Калин специализира латино музика в Ротердам/ Холандия, където работи с най-известните холандски латино музиканти Gerardo Rosales y su Trabucombo, Gerald y La Ritmica, Siembra, както и с бразил-–електро формацията Electrococo.

Тази година Коледния Салса Бал ще бъде еднодневно събитие с включени уъркшопове по салса с Джони Васкес. Всеки, който желае, може да се включи в уроците на Васкес без значение нивото си на владеене на латино движенията. От българска страна участие в Коледния Салса Бал ще вземат Памбос Агапиу, Алфредо Торес, Раул Торес, музикантите от група МангоДуенде, и други. Билетите за фиестата са между 5 и 55 лева.

Сподели в: