Калин Вельов: През април ще направя промоция на албума "Две лица"

Калин Вельов е добре известен на българската публика – музикант, певец и чаровник, любимец на дамите.

Роден е на 18.06.1973 г. в град София. Музикалното си образование започва, когато е едва на 7 години, като посещава школата по ударни инструменти и солфеж към „Двореца на Пионерите”.

След години, посветени на свирене с редица популярни родни и чуждестранни звезди, през 2006-та година Вельов поема по нов път – продуциране, композиране и пеене. Излиза първият сингъл на дуета Нина Николина и Калин Вельов – „Как се случва любовта”, който застава начело в класациите „Топ 100” и „Големите 10”, а през 2008-а година в представен и албумът „Абсент”, който е изцяло композиран и аранжиран от барабаниста.

Нашият репортер Десислава Симова се срещна с чаровния музикант, за да разберем най-новото около него в професионален и личен план.

Как е Калин Вельов? Върви по пътя стар, по стария тротоар, крещи, мълчи или сменя посоката си?

Ами, обича да прескача от един тротоар на друг, сменя улиците рязко, понякога влиза и в насрещното… Въобще, динамичен е стилът и начинът ми на живот. Не се ограничавам, определено, и това нещо важи и в професионално, музикално отношение. В личния живот също динамично се случват неща, след някакъв дълъг период, в който нищо не се е случвало. Не се ограничавам в някой стил в музиката, а движа няколко проекта наведнъж. Дано имам още дълго време, за да избутам всичко, което ми идва наум.

През 2010-та излезе първият ти самостоятелен сингъл – „Искам”, част от албума „Две лица”, който се очаква да излезе тази година. Кога ще е промоцията на албума?

18-ти април съм определил като дата в Sofia Live Club да представя албума на живо, с банда, с видеоклип към песента „Бягство”, която ще е следващият сингъл. В момента подготвям групата, събирам момчетата, репетирам. Преработваме аранжиментите за живите изпълнения, тъй като в студиото има много повече електроника, така че нещата трябва да се изпипат за live изпълненията. Бих искал да го представя в повече клубове и пиано барове, така че трябва да направя някакъв акустичен, по-малък вариант.

Наскоро представих видеоклип към песента си „Седем пъти”, което е вторият клип от албума. Получавам много добри отзиви за него. И видеото, и песента станаха смешни, весели, позитивни, ненатоварващи. Мисля да ги редувам – един по-сериозен, един по-забавен.

Особено албума "Абсент", който издадохме с Нина. Той наистина е свеж, латино, като повечето видеоклипове са с весела тръпка. Георги Тошев снима всичките видеа в него и неговият стил е пропит навсякъде в този проект. Видеоклипът към песента „Искам” от соло албума ми също е негово дело. Видеото към песента "Бягство" също ще бъде негово дело.

Има ли символика в названието на албума „Две лица”?

Да, наистина. Аз съм зодия близнаци и съм много разнолика личност. Едноименната песен от албума до голяма степен описва мен самия. Не съм се ограничавал стилово, а и фактът, че хората до момента ме свързват главно с латино музиката, а сега ще чуят нещо съвсем различно, продиктува идеята да избера това заглавие на албума. Аз наистина имам 2 лица.

Да очакваме ли неочаквани дуети в албума?

Да, определено има такава изненада. Единственият дует в албума е с великолепната Тони Димитрова. Песента се казва „Вяра & Любов” и предстои да направим и клип към парчето.

Ще има ли лятно турне, където феновете ще видят и чуят на живо Калин Вельов?

Ами, не, засега не мисля за такова нещо. Лятото е време, в което не мога да кажа, че ме обзема някакъв голям мързел, но предпочитам да отида с караванката, с палатката на морето, да чета книги, да карам мотора си, да обикалям, да се зареждам. През зимата се затварям в студията и правя по няколко проекта наведнъж. Ние, близнаците, умеем да носим по няколко дини под една мишница (смее се). Лятото обмислям различни идеи, наслаждавам се на хубавото време. Ако някой ме покани да участвам в турне, може би ще се съглася, но аз не бих организирал такова нещо.

Пътувал си доста. Къде се чувстваш най-добре?

Допадат ми топлите места, пясъкът, вълните. Смятам, че всяко такова място би ми харесало и бих се чувствал добре там. Може би в Индонезия оставих част от душата си.
 
Какво ще посъветваш младите хора в България? Да яхват мотора и да излизат извън граница, или да останат тук?

Повечето млади хора живеят в заблудата, че навън е много готино и всичко е много лесно. Българинът не обича да работи, не е трудолюбив. Свикнал е с минимални усилия да изкарва пари. Истината е, че никъде не е лесно, но с много труд и постоянство може да постигнеш успех и щастие. Щастието понякога е въпрос на късмет, но човек навсякъде може сам да си построи щастие, като изгражда малко по малко живота си в посоката, която му харесва, обгражда се с хора, които му харесват, работи това, което го вълнува и т.н. – с много желание се постига всичко!

Прочетете още:
Калин Вельов с нова песен и видеоклип
Графа, Калин Вельов и Тома пяха за каузата „Приказка без край… Чудото си ти!“
Нина Николина и Калин Вельов пускат ремикс на „Как се случва любовта”

Сподели в: