Калима ще изнесат 90-минутно шоу

Испанската група Калима пристига утре вечер с полет от Барселона за три концерта у нас. Тя ще изнесе 90-минутно шоу на 18 октомври (събота) в зала 1 на НДК. Вторият концерт е в Сливен, а пловдивчани ще могат да гледат латиното  на Калима на 22-ри октмоври в Панаирна палата 2.

На сцената ще бъдат 15 необикновени музиканти, които с музика и глас ще представят един изключителен спектакъл. Сред изпълнителите има португалец, кубинец, американец, швед, италианец, венецуелац и двама българи. „Калима“ ще представи у нас номинирания за Грами албум „Азул”, с който това лято групата обиколи големите европейски сцени. „Калима“ въвлича зрителите в едно неповторимо музикално пътешествие, смесица от фламенко, румба и чил-аут. Музика за душата и страстта, която оставя отпечатък завинаги.

Продуцентът на групата – Хуан Лу влага в „Калима“ идея за жега и колоритност, формация – фабрика за цветове и я нарича с горещото име мараня – огнена, експлозивна и цветна. Точно каквато е истинската циганска музика. Фламенкото е испански фолклорен музикален жанр, създаден от андалуските цигани и обединява поне четири култури – циганска, арабска, еврейска и испанска. То е музиката на една бедна социална група с богата душевност,  изключителна музикалност и страст.

Турнето на „Калима“ се прави със съдействието на посолството на Кралство Испания и е в рамките на първия у нас фестивал за уърлд музика „Meet the World“.
 

Сподели в: