Как се опитомяват дяволи – премиера със Светлана Йонкова

На 18 юли, от 18 часа, в "Старият файтон" в София, ще се състои среща със Светлана Йонкова  и стихосбирката й "Змия върху кръстта" на Издателство "Буквите".

Това е своеобразен творчески портрет,  когато ще се срещнем с нейните стихове, ще слушаме китарата и, ще поговорим за това как се опитомяват дяволи. Защото опитомяването е мисия (не) възможна!

Събитието се организира в "Старият файтон" – литературен салон, поддържан от поета Велин Георгиев.

Светлана Йонкова има издадени няколко стихосбирки и един роман – "Опитомяване на дявола".

*  *  *

"В безкрайния Космос, там, където се раждат и умират слънцата, там, където човешките души се движат по други орбити, непознати за нас, земляните – там черните дупки са истински санитари. Те добросъвестно изпълняват своята неблагодарна служба и пазят Космоса от болестотворни мисли. Една малка синя планета наблюдава вселената със своите любопитни детски очи и постоянно изпитва търпението на по-възрастните. Но търпението има предел. Както и прошката. И не, защото Бог не е милостив, а защото заслуженото наказание също е любов. Но къде е границата между двете?

Ето, на този въпрос не можеше да си отговори София. Затова винаги, преди да заспи, се помолваше за просветление – и сънищата й отлитаха към звездите, за да задават въпроси. Но необятът мълчеше."

Светлана Йонкова из "Опитомяване на дявола"

Сподели в: