Как онлайн предприемач стана писател – „Да мечтаеш отвъд“ от Александър Ненов

Докъде можеш да стигнеш, ако мечтаеш отвъд?

По-малко от година след излизането на първия му роман – „Летящата планета“, известният интернет предприемач Александър Ненов написа нова художествена книга. Сборникът „Да мечтаеш отвъд“ (ИК „Изток-Запад“) съдържа 19 sci-fi разказа, чиито герои живеят необикновения си живот, разхождайки се сред нас, простосмъртните, които не смеем да помечтаем отвъд, поставяйки сами граници на въображението си.

След като самопубликува първата си художествена книга – научнофантастичния роман „Летящата планета“, през есента на 2017 г., популярният онлайн предприемач и експерт по интернет безопасност Александър Ненов показа, че човек може да сбъдне и най-съкровените си мечти – просто трябва да работи усилено и да бъде достатъчно смел, че да не ограничава собствените си въображение и способности. Доказателство за това е втората му художествена книга, която излезе преди броени дни: сборникът с фантастични разкази „Да мечтаеш отвъд“. Деветнайсетте sci-fi истории са писани през последните няколко години в най-различни точки на света – от черноморския Лозенец, през Милано, Занзибар и Казанлък до холандския град Бреда и родната му София. Героите, с които ни среща Ненов в новата си книга, както и ситуациите, в които попада всеки от тях, са също толкова шарени, неочаквани и различни, както дестинациите, на които авторът ги е сътворил.

За разлика от „Летящата планета“, където действието през по-голямата част от повествованието се развива на непозната за човечеството до момента планета, в „Да мечтаеш отвъд“ персонажите на Ненов бродят по Земята. Чудатостите, на които се натъкват обаче ни напомнят, че няма никакво значение къде и с кого сме, стига въображението ни да е безгранично. С „Да мечтаеш отвъд“ Ненов провокира читателите да надскочат границите на възможното в собственото си съзнание. А дали ще успеете, зависи единствено от самите вас…

Освен популярен онлайн предприемач и консултант, експерт по интернет безопасност и автор на научнофантастичните книги „Летящата планета“ и „Да мечтаеш отвъд“, името на Александър Ненов се свързва и с няколко успешни издания в областта на интернет предприемачеството и безопасността в мрежата – изчерпаната „На 1 клик разстояние“, „Как да печелим от интернет“ и „Интернет безопасност“. Гост-лектор е на различни семинари и обучения, сред които TEDx Varna, StartUp Blagoevgrad 2013, Маркетинг с нулев бюджет, Интернет с нулев бюджет, TravelMind.

Ненов става известен още в зората на интернет, когато заедно с брат си Асен Ненов, през 1999 г. създават сайта Мошеник.bg. Той има за цел да защитава правата на потребителите във времената на преход. Благодарение на активните действия на Мошеник.bg и БНАП в България функционира регистър към КЗП срещу непоисканите търговски съобщения. През 2001 г. заедно с Цветомир Георгиев Алекс създава сайта TeenProblem.net, който в продължение на 13 години остава лидер сред тийнейджърските медии в страната. През 2007 г. година авторът на „Да мечтаеш отвъд“реализира най-голямата публична сделка в българския интернет, продавайки сайта на медийната група на Инвестор.БГ АД.

Сподели в: