Как да постигнем покой на ума с дзен мъдрост

"Покой на ума" от Тит Нят Хан (Издателство "Сиела") е книга, която разказва за интегрирането на тялото и ума – единственият начин да бъдем напълно живи във всеки миг, докато ходим, готвим, шофираме и по време на всяка друга дейност от всекидневието, без да се изгубваме в собствените си мисли. Единствено като култивираме осъзнатост на тялото и въплътен ум, можем да бъдем напълно живи. Откъс от книгата прочетете тук.

Страници: 112 стр.
Корична цена: 11,5 лв.

Анотация
Не можем да се лекуваме само с ума си. Мисленето може да бъде продуктивно и креативно, но ако тялото и умът не бъдат интегрирани, нашето мислене в голяма степен е безполезно и неплодотворно.
Тик Нят Хан

Като обединява древната мъдрост и съвременната мисъл, „Покой на ума” осигурява основа, за да се започнат практиките за осъзнаване и да се разберат принципите на осъзнатостта ум-тяло. Научавайки, че физическото тяло и умът ни са неделими при сътворяването на нашите възприятия и преживявания, можем да започнем да се доверяваме на способността си да създаваме собственото си добро състояние, и да я подхранваме.

Тик Нят Хан е един от най-известните и уважавани дзен-майстори в света днес и оказва важно влияние за развитието на западния будизъм.

Прочетете още:
Денис Генпо Мерцел представя методът "Необятен ум, необятно сърце"
Бладислав Баяц и неговото пътешествие до средновековните Япония и Китай
Навлизаме в дълбините на източната менталност с „Дао на водата“ от Алън Уотс
Какво (не) знаем за японската религия

Сподели в: