Как бръмбарите са хванали цаката на еволюцията?

На 31 март в 19:00 ч. в семинарната зала на Природонаучния музей ще започне срещата на Клубът за научни дискусии Journal Club. Темата е еволюцията и животът на бръмбарите. Входът е свободен до запълване на местата (80 места).

* * *
Как работи еволюцията и защо бръмбарите са и хванали цаката толкова добре? С повече от 380 000 “модерни“ вида, бръмбарите (твърдокрилите) са едни от най-успешните животни живеещи на планетата. На всичко отгоре са поддържали доста добро “ниво“ през годините, имайки предви, че са се появили преди около 300 милиона години. На какво се дължи това – бързо и успешно видообразуване или далеч по-радикалното оцеляване на видове? Този четвъртък ще дискутираме статията The fossil record and macroevolutionary history of the beetles излязла миналата година.
Статията можете да изтеглите тук: http://rspb.royalsocietypublishing.org/content/282/1805/20150060

* * *
Клубът за научни дискусии Journal Club)е широко разпространена практика в академичните среди в световен мащаб. Целта е да се предостави среда на студентите, докторантите и научните работници за развитието на дебати върху конкретен научен проблем, да информира участниците за най-новите открития в дадена научна област и да улесни и насърчи ползването на научна литература.

Използвайте служебния вход откъм Руската църква.

Сподели в: