Какво се случва с майките – довечера в документалния театър "Вокс Попули"

На 15 октомври – вторник, 2013, в 20.00 ч., в Център за култура и дебат "Червената къща", Червена зала ще се играе представлението "Майките". Това е документален спектакъл на Студио за документален театър „Вокс Попули“. "Майкете" е в номинациите на АСКЕЕР 2013 за режисура и най-добро представление.

Творчески екип
:
Режисьор: Неда Соколовска; хореография: Николина Тодорова – Garage Collective; асистент-режисьор: Вилма Карталска; сценична среда: Деница Аргиропулос; с участието на: Невена Калудова, Мила Банчева, Лина Златева, Надежда Панайотова и Любомир Желев.

Четири доказани актриси, всяка от които наскоро е станала майка, представят разказите на други майки, на жени, преминали през тайнството на раждането, през великата метаморфоза на майчинството. В разказите търсим искреността, житейската достоверност, хумора, ужаса и величието на преживяното, но преди всичко "Майките" е вербатим спектакъл, в който четири актриси са проводник на реалния житейски опит на други жени. Средствата на вербатим театъра дават възможност този опит да бъде достоверно предаден на зрителите, които получават не просто доза вечерно забавление, а безценно емпирично познание за великата поява на човешки живот.

На български език.
Времетраене: 75 мин.
Вход: 8/6 лв.

Сподели в: