"Какво се случва с любовта? Капаните на нашите убеждения" от Стела Даскалова

ISBN 978-954-28-1331-6
Цена 12 лв.
200 стр.

Това е книга за капаните, в които попада любовта – нашите ограничаващи, съзнателни и подсъзнателни убеждения и страхове. Те стават причина за грешките, които повтаряме отново и отново, често без да осъзнаем посланията им.
Това е книга за закономерностите, които действат в любовта и живота ни, за компромисите и жертвите, за изневярата, за капаните на брака, за полигамията и моногамията, за границите в умовете ни, за толерантността, за свободата,  за правото на избор да живеем живота си по начин, който ни прави щастливи, независимо от мнението на другите.

В книгата са включени много мнения и мисли на известни личности. Консултант и автор на отзив за задната корица – Мадлен Алгафари.

Как привличаме и как отблъскваме любовта? Кои са капаните на брака? Защо жертвите съсипват връзките ни?
Какво се случва с любовта, че толкова много ни бяга…? Кара ни да летим, а после сякаш ни оставя да паднем от високо. Кои са сбърканите ни убеждения и страхове, които подмолно работят срещу самите нас? Кои са грешките, които допускаме отново и отново? Възможно ли е да се научим „да летим“ без да падаме и да разбиваме сърцата си?
Ако тези въпроси ви интересуват, значи тази книга е за вас.
От авторката на ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОТ ДЕТСТВОТО.
 
Прочетох я за една нощ! Просто се гълта! Браво!
"Докато чета имам навика да подчертавам важното. Дадох си сметка, че трябва да подчертая почти цялата книга на Стела, защото е синтезирала в най-достъпната форма най-важните истини за обичането, смисъла и здравето ни. Намирам тази книга за особено важна за българския читател именно в този момент от историята ни, когато сме в етап на качествена промяна на ценностната ни система и израстване. Наистина! И на любов, читателю!”
Мадлен Алгафари

Има две основни мотивиращи сили:
страхът и любовта.
Когато се страхуваме, ние се оттегляме от живота.
Когато сме влюбени, се отваряме за всичко, което животът ни предлага, със страст, вълнение и приемане.
Имаме нужда първо да се научим да обичаме себе си с целия си блясък и несъвършенства. Ако не обичаме себе си, не можем да развием способността си да обичаме другите и да творим.
Еволюцията и надеждата за по-добър свят се крепят на безстрашието и гледната точка на хората, които прегръщат живота с отворени сърца.
Джон Ленън

Сподели в: