Какво предстои в Студио 5

Любими песни и мелодии от XX век
с Георгиос Филаделфефс – тенор, Валентина Василева – роял
В петък, 21.10, от 19 часа Студио 5 ще ви предложи концерт, който несъмнено ще се превърне във фаворит на всички меломани – «Любими песни и мелодии от XX век» с Георгиос Филаделфефс (тенор) и Валентина Василева (роял).
Гръбнакът на програмата са италианските канцонети, красиво съчетани с песни из репертоара на Едит Пиаф, Далида, Демис Русос и мелодии от гръцката естрада. Несъмнено, една еклектична комбинация, която ще очарова с оригиналността си, припомняйки ни най-любимите песни на миналия век.
Георгиос Филаделфефс и Валентина Василева работят заедно от 2004г. Имат богат репертоар от арии, канцонети, Lieder, старинни арии и цикли за глас и пиано. Автори са на моно-спектакъла „Медитеранео“, поставян на сцената на русенската опера. Г.Филаделфефс освен тенор, е и прекрасен пианист. Носител е на множество награди от международни конкурси, като Grand Prix “Maria Callas”, “Seiler” и др. Гостуването му в Студио 5 ще се състои два дни след завръщането му от турне в Белгия и Холандия с постановките на „Кармина Бурана“ и „Катули Кармина“.
Заповядайте на 21.10 от 19 часа в Студио 5 – Георгиос Филаделфефс и Валентина Василева ви очакват с вашите любими песни и мелодии от XX век.

Билети – 10лв. на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, както и на касата на Студио 5 преди началото на концерта.

Звездите на Гласът на България!
Радослав Гергов, Невена Колева, Игор Шабов и Тодор Гаджалов – това са имената на звездите от Гласът на България, които ще направят своя ексклузивен концерт за публиката на Студио 5, само на 21.10 от точно 22 часа!
Несъмнено младите таланти нямат нужда от представяне – всички следим изявите им на малкия екран и съпреживяваме с тях победи и загуби. Пътят им към славата и кариерата в музиката тепърва започва, но със сигурност всеки вече има свой любимец. Досега младежите не са се изявявали на сцена, различна от тази на предаването – но ето че и този момент настъпи! Студио 5, което с радост отваря вратите си за всички млади таланти, посреща с нетърпение Радослав, Невена, Игор и Тодор идния петък.
Под секрет ви съобщаваме, че талантливите момичета и момчета ще пеят не само кавъри, както сте ги чували, а и авторски парчета, специално за вас! И ние умираме от желание да ги чуем, както подозираме, че и вие!
Очакваме ви на 21.10 от 22 часа в Студио 5 за звездите на Гласът на България, на живо и само при нас!

Билети – 10лв. на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, както и на касата на Студио 5 преди началото на концерта.

Четири погледа към неизвестното – Борислава Танева и Борис Луканов
На 25 октомври от 19 часа отваряме отново вратите на Студио 5 за един неповторим мултимедиен спектакъл на пианистката Борислава Танева и актьора Борис Луканов. В него се обединяват композитори от ХХ век, които не са добре познати на българската публика, а произведенията им са премиерни у нас. Това са Артур-Винсент Лурие (1891-1966) – роден като Наум Израилевич Лурья в Санкт Петербург, а след като се подвизавал в битността на първия музикален комисар на Съветска Русия, емигрирал на Запад и значително по-известния австриец Александър Цемлински (1871-1942). Съвременници с различна съдба и социална среда, те по сходен начин носят отпечатъка от сложната историческа обстановка в първата половина на ХХ век върху творчеството си.
Две важни препратки:
1. „За мен беше голямо откритие да попадна на творчеството на съвършено забравения руски композитор Лурие! Искам да се изправя в защита на този гениален човек!” – Гидон Кремер
2. През 1921 г. Арнолд Шонберг заявява: «Цемлински може да почака!», самооценката на композитора е не по-малко безмилостна и пророческа, споделяйки на края на жизнения си път пред жена си Луиза: «Моето време ще дойде след смъртта ми!».
Само на 25 октомври в Студио 5 от 19 часа – една истинска красива комбинация от музика и театър, благодарение на Борислава Танева и Борис Луканов.

Билети – 10 лв. – на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg, www.ticketsbg.com, www.ticketstream.bg, www.ticketpro.bg

Сподели в: