Какво ново от "Колибри" през януари месец

Нека видим какви изненади са ни подготвили от издателство "Колибри" – очаква ни един наистина вълнуващ първи месец на годината.

06.01 – Ударна доза "Мълчание", изкусно дирижирано от Шюсаку Ендо и Мартин Скорсезе. Дългоочакваният филм е адаптация на едноименния роман – тревожен епистоларен разказ, издаден за пръв път през 1966 година.  Действието се развива през XVII в. и проследява пътешествието на двама йезуитски монаси, които търсят учителя си в Япония.  "Във филма няма да има жени, но това ще бъде филм за любовта. За любовта сама по себе си и за това как трябва да се лишиш от егото и от гордостта. За самата природа на християнството", споделя Скорсезе, който е автор на предговора в книгата. 

13.01 – "Друга представа за щастието" от Марк Леви. Авторът на "Втори шанс" и "Чувство, по-силно от страха" Марк Леви ни предлага "Друга представа за щастието" – роман, който отново потвърждава нашата безусловна нужда от свобода и същевременно разкрива един малко познат къс от американската история.  Докъде можем да стигнем в ненаситното си търсене на щастието? От какво никога не трябва да се отказваме?  Не пропускайте българското издание на "Друга представа за щастието" от най-четения съвременен френски писател в света! 

20.01 – "Вашето здраве е във вашите ръце" – Д-р Фредерик Салдман.
Д-р Фредерик Салдман учтиво ще ни напомни: "Вашето здраве е във вашите ръце!". Като се позовава на най-новите научни изследвания и на собствения си клиничен опит, френският кардиолог и изтъкнат специалист по превантивна медицина, автор на "Най-доброто лекарство сте Вие!", ни учи как да променим отношението си към тялото, за да живеем по-дълго.  В тази книга ще откриете средствата, за да се въоръжите срещу голям брой заболявания и ще се научите да се лекувате по различен начин. Става дума за нов начин за мислене за здравето. За отваряне към медицина с естествени средства, която използва собствените ни възможности за изграждането на нашата лична броня срещу атаките. Ние притежаваме силата да превърнем стреса в оздравителна енергия, а слабостите – в силни страни.

20.01 – "Орелиен" от Луи Арагон
"Първия път, когато Орелиен видя Беренис, той я намери за откровено грозна." Което изобщо не означава, че "Орелиен" на френския поет и романист Луи Арагон не разказва една от най-вдъхновяващите любовни истории в Париж за периода между двете войни.
 
Те нямат нищо общо – тя е омъжена, той – непостоянен, тя не е виждала Париж, той е приет в артистичните среди, тя е мечтателна и страстна – той е преситен… Но нищо не може да отрече очевидното.   Орелиен и Беренис се обичат.   Романът има телевизионна адаптация в 2 части, чийто сценарист е френският писател Ерик-Еманюел Шмит. 

27.01 – "Кучешки живот" от У. Брус Камерън
Създаден от големия американски хуморист и писател Уилям Брус Камерън, "Кучешки живот" е очарователно забавен и проницателен разказ за състраданието, предаността и приятелството, който ни повежда към отговора на един универсален въпрос: Защо сме тук? 
Световна премиера на едноименния филм: 27.01.2017  Премиера в България: 27.01.2017, филмът се разпространява от ЛЕНТА.  Режисьор: Ласе Халстрьом  Във филма едно куче търси смисъла на живота си – след няколко прераждания и собственика:-)   Гласът на четириногото е озвучен от актьора Брадли Купър. 

27.01 – "Ваещият с ножове" от Ървин Уелш
Авторът на библията за аутсайдери "Трейнспотинг" и на неговото продължение "Порно", мрачният шотландец Ървин Уелш се завръща с героя си Франк Бегби и романа "Ваещият с ножове". Напрегнатият детективски сюжет е гениално съчетан с вътрешната борба на героя, полагащ неимоверни усилия да удържи звяра в себе си. След феноменалния успех на екранизацията "Трейнспотинг" под режисурата на Дани Бойл, сега, 20 години по-късно, зрителите са в очакване на продължението – отново режисирано от Дани Бойл. Световната премиера е на 27 януари, филмът тръгва по кината у нас на 3 февруари, 2017.  Любопитно е, че в новия филм с Юън Магрегър, Джони Лий Милър и Робърт Карлайл си партнира българската актриса Анжела Недялкова.    

Сподели в: