Какво ни готви писателят Иван Димитров в началото на новата година

С обявяването на конкурс и поетично-музикално турне започва новата година писателят Иван Димитров. Той е един от младите гласове на съвременната българска литература – поет, прозаик и драматург. Вижте с кои две събития ни изненадва в първата половина на мразовития януари. 

Фотограф: Яна Лозева

Иван Димитров и издателство „Жанет 45” обявяват конкурс за кратки текстове за София в размер от 14 реда. Конкурсът е свързан с неговия втори роман „Софийски дует”, който завършва с 14 празни реда. Всички, които имат желание и вдъхновение, могат да напишат текстовете си направо върху страница 309 от книгата, след което да ги изпратят на имейл sofiiski_duet@abv.bg. Участниците също така трябва да публикуват снимка от страницата с изписания текст в блога си, профила си в някоя социална мрежа и да изпратят и линк към въпросната публикация, но за резултатите от конкурса няма да бъдат вземани предвид лайковете на тези публикации.

Журито е в състав Марин Бодаков, Валентин Дишев и Иван Димитров. Партньор на конкурса е сайтът Кръстопът, където ще бъдат публикувани текстовете, които са направили впечатление на журито. Наградите са три: Първа (150лв), Втора (100лв) и Трета (50лв.). Резултатите ще бъдат обявени в интернет на 20 март точно в 12:29 часа, когато започва астрономическата пролет. Награждаването ще се състои в „Перото” същия ден в седем вечерта.

Повече информация можете да научите, ако следите събитието във фейсбук.

В средата на януари Иван Димитров ще представи пърформанса си „Лууп четене” в пет града в Северна България. В него той създава музикална среда на живо и представя пред публика свои текстове. Този път той ще включи в пърформанса както части от романа си „Софийски дует”, така и няколко разказа от сборника си с разкази „Силата на думите”, който ще бъде публикуван тази година от издателство „Жанет 45”.

Градовете и датите за пърформанса са:

Велико Търново, бар “Hipster” – 11 януари

Габрово, галерия „Орловска” – 12 януари

Шумен, кафе клуб „Делфина” – 13 януари

Варна, книжарница „Параграф 22” – 14 януари

Русе, книжарница „Хеликон” – 16 януари 

Сподели в: